Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Kako je protekao Philips Hairstyle Makeover + 3 frizure koje i ti možeš da isprobaš!

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

Obasipanje pažnjom – on postaje “zlatan” kad oseti da je preterao. Posle naročito napornog perioda u kome si se grozno osećala, uslediće kratak period anesteziranja, kroz velike gestove. Izlasci, večere, cveće, romantika, strast. Podrazumeva se da nećeš hteti da kvariš kad ti se najzad dešava nešto lepo i da ćeš biti umirena. Emotivni zlostavljač te ovim potkupljuje i budi ti lažnu nadu da će stvari među vama biti bolje – a zapravo ni jedan problem nije rešen, samo čeka sledeću erupciju.

View this post on Instagram

A post shared by Romance 4 Ever (@romance___4ever) on

Prijatelji počinju da se brinu – jer primećuju da ti se nešto dešava i jasno im je da partner loše utiče na tebe, da nisi srećna. Emotivno zlostavljane osobe se povlače, izbegavaju druženje sa prijateljima, postaju tihe i izgledaju izmučeno, pa čak počinju i da se oblače drugačije (jer partner to traži od njih). Prijatelji tu ne mogu mnogo da urade, osim da te pitaju kako si i da ti skrenu pažnju na to da deluješ drugačije, ali ako ne želiš da razgovaraš o tome i izvlačiš se kako si preopterećena poslom i suviše umorna, oni nemaju dozvolu da ti ponude pomoć.

Počinješ da sumnjaš u sebe – partner ti već dugo servira pogrešne informacije o tebi i naravno da gubiš samopouzdanje i počinješ da sumnjaš u sebe i da preispituješ sve što misliš i osećaš. Čak počinješ da sumnjaš i u svoj zdrav razum, jer više nisi sigurna da se nešto odigralo onako kako se ti sećaš, pošto partner poriče da je rekao ili uradio nešto čega se ti jasno sećaš. Manipulacija je moćno oružje u rukama emotivnog zlostavljača i protiv njega ne možeš da se boriš – ali možeš da pobegneš, kad shvatiš da si žrtva emotivnog zlostavljanja.

———————————

izvor naslovne fotografije: instagram.com/romance__4ever

Brankica Milošević

Editors choice