Prethodni deo teksta pročitaj ovde.

Za uspeh je potrebno mnogo rada, truda i odricanja, ali sve ovo ne bi bilo ništa kada se u “smesu” ne bi dodalo i nekoliko zrnaca sreće. Ovi supermodeli, makar neki od njih, možda su igrom sreće dospeli na modne piste, ali su zato svojim radom u godinama koje su sledile dokazale da su zasluženo tu gde jesu.

Jourdan Dunn

Jourdan je još jedna na listi modela koji su otkriveni tokom šopinga, iako ova devojka često voli da kaže da to baš i nije bilo tako. Uglavnom, u jednoj radnji je primećena od strane agenta Storm Management-a, iste agencije koja je “otkrila” i Kate Moss. Jourdan je tada imala 15 godina, a do 16. godine je već šetala pistama za Ralph Lauren i Marc Jacobs kolekcije. Godine 2013. je bila Maybelline-ovo zaštitno lice, a proglašena je i za modela godine na dodeli Women of the Year nagrada.

Linda Evangelista

Linda je gotovo od samog početka znala da će biti model i zato nije ni čekala da se to jednostavno desi, samo od sebe. Upisala je modeling kurs u svom rodnom gradu u Kanadi, ali kako je sama izjavila, sve to je bila prevara – svako je mogao da bude model ako dovoljno plati! Pa ipak, njena majka je to uradila. Kockice su se složile baš onako kako treba, te je Linda zahvaljujući tom kursu otišla u Japan gde je celog leta radila. Tada je imala 16 godina. Međutim, njena modeling karijera na samom početku nije bila nimalo jednostavna, laka, bezbrižna i uzbudljiva kako bi se pomislilo. Linda je odrasla u jako strogoj porodici – roditelji joj nisu dozvoljavali da izlazi i vraća se posle 22h, nije smela da ima dečka i morala je izuzetno odgovorno da pristupa svom školovanju. A u modelingu… Tražili su od nje da skine odeću i pozira gola, što je za nju bio veliki šok. Linda je tada želela da odustane, ali srećom, njena agencija joj to nije dozvolila – insistirala je da “uđe” u Miss Teen Niagara Pageant. Da se to nije desilo, Linda nikada ne bi postala jedan od najpoznatijih i najuticajnijih supermodela svih vremena koji iza sebe ima preko 700 naslovnih strana!

Chrissy Teigen

Otkačena supruga Johna Legenda postala je popularna nakon poziranja za Sports Illustrated 2010. godine, a “otkrivena” je nešto ranije, dok je radila u surf shop-u u Kaliforniji. Dugo joj je bilo potrebno da shvati da je njena novonastala slava stvarna jer je u početku bila jako nesigurna i nepoverljiva. Te 2010. godine kada je pozirala za Sports Illustrated proglašena je za “Rookie of the Year”, a kasnije je bila i zvezda naslovnice povodom pedesetogodišnjice magazina. Danas “pripada” agenciji IMG Models, njen kuvar je New York Times-ov best seler i domaćin je Lip Sync Battle.

Comments