Amajlija je predmet koji vam donosi sreću i uspeh na određenim životnim planovima i može se napraviti posebno za vas – ali to može biti i bilo koji komad nakita, priveska, ukrasa, koji ćete nositi sa sobom, držati u automobilu ili u kući, za koji imate osećaj da vam donosi sreću.

Prema horoskopu, amajlije za svaki znak treba da imaju ove karakteristike:

Ovan

Amajlija za osobe rođene u znaku Ovna trebali bi da budu u obliku ključa. To će privući profesionalni uspeh i bolje balansiranje energije u određenim situacijama (kad izgubite strpljenje). Možete je nosti kao nakit, ili privezak, a najbolje je da odaberete ključ od srebra, koji će neutralisati svu lošu energiju uperenu ka vama.

Bik

Bikovi treba da nose amajliju koja predstavlja ili simbolizuje mačku! Mačka je izraz oštroumnosti i mudrosti, a njena energija će pomoći (tvrdoglavim) Bikovima da bolje procene situacije u kojima se nalaze, da osete atmosferu i raspoloženje (jača intuiciju) i da svoje ponašanje podese u skladu sa okolnostima, u svrhu sopstvene dobrobiti. Amajlija podstiče fleksibilniji pristup i štiti od konfliktnih situacija. To može biti nakit, ali i silueta ili slika mačke na koricama vašeg mobilnog telefona ili novčanika.

Blizanci

Blizancima je potrebno jačanje kreativne strane, da bi postigli ravnotežu i energetski balans, harmoniju i sklad između intelekta i emocija, kao i između njihovih, ponekad suprotstavljenih, strana ličnosti. Vaša amajlija treba da bude u obliku zvezde – a to je veoma lep oblik i ima široku primenu kao nakit. Možete ga nositi kao krupan privezak na lancu, ili kao male priveske na narukvici ili naušnicama.

Rak

Raku odgovara amajlija koja donosi uspeh i u ljubavnom i u poslovnom životu, a to je detelina sa četiri lista. To može biti neupadljiv privezak, ili jedan od nekoliko na vašoj narukvici ili lančiću, ako se brinete da može izgledati neukusno kao nakit. Ako želite posebno da privučete pažnju suprotnog pola, odnosno da vratite sklad u svojoj vezi, preporuka je da amajlija bude u obliku zmije, ukrašene mesečevim kamenom.

Comments