Znate li da su trenutno kikice za jesen jedna od najpopularnijih frizura godine? Sve više žena bira ovaj minimalistički način oblikovanja kose za svakodnevne, ali i posebne prilike. Iako frizura ima reputaciju da je uglavnom tipična za devojčice i učenice, odrasli pronalaze nove i inovativne načine da izgledaju moderno i redefinišu ovaj način stilizovanja kose.

Postoji mnogo situacija u kojima možete da vežete kosu u dva repa: kad vežbate u teretani ili trčite u parku, kad obavljate svakodnevne obaveze ili jednostavno želite da osvežite svoj izgled.

Lako je razumeti zašto se ovaj stil ponovo vraća: predstavlja kreativnu i razigranu alternativu klasičnom konjskom repu. Podsetimo se, Brigitte Bardot, francuska glumica i aktivistkinja, često je nosila kike šezdesetih godina prošlog veka. Protekle godine su donele opštu nostalgiju za retro frizurama iz prošlih vremena. Y2K estetika, odnosno, motivi iz dvehiljaditih, ali i trendovi iz devedesetih, osamdesetih i pedesetih godina prošlog veka, polako ali sigurno su se vratili u modne magazine i na ulice metropola poput Pariza i Njujorka, ali i Beograda.

Bez obzira na teksturu vaše kose, osetite se slobodno da eksperimentišete i izrazite svoj stil kroz zabavnu frizuru koja će zasigurno privući pažnju svih u prostoriji.

Kikice za jesen: Najaktuelniji trendovi i načini stilizovanja

Nežne lokne

Sjajna karakteristika kika je ta što izgledaju odlično na svakoj teksturi kose, kao što glumica Yara Shahidi dokazuje svojim kovrdžavim pramenovima. Nežna loknasta frizura je pažljivo stilizovana, a posebno se ističu uredno i precizno oblikovani krajevi.

Baby hair

Američka reperka Latto dala je sopstveni pečat pigtails frizuri, tako što se odlučila za dva repa sa uvijenim krajevima, što celokupnom izgledu daje poseban šarm. Takođe je predstavila svoju baby hair, što ju je izdvojilo u moru drugih interpretacija ove frizure.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIG LATTO (@latto777)

Zamena konjskog repa za pigtails

Ariana Grande je zamenila svoj prepoznatljiv visoki rep ombré kikicama ili repovima, pokazujući kako ovaj stil može da bude prikladan i za VMA dodelu nagrada, jedan od najprestižnijih događaja u svetu muzike. Način na koji su krajevi stilizovani daje čitavom izgledu retro šik vibe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allure Magazine (@allure)

Da li se plavuše više zabavljaju?

Uvek spremna da među prvima isprati svaki novi trend, influenserka Hailey Bieber privukla je viralnu pažnju kada je svoju plavu kosu stilizovala u visoke kike. Frizuri je pružila dodatnu sofisticiranost i sportsku eleganciju, uparivši je sa besprekornim modnim stilom koji je podrazumevao regular-waist sportsku suknju i crveni top.

Color-block šnalice i razigrana estetika

Pevačica Olivia Rodrigo uparila je opuštene kikice sa svetlim šnalicama jarkih boja, kreirajući color-block efekat. Gen-Z ikona je poznata po care-free izgledu, a stilizovanju svojih jedinstvenih kikica je pristupila kreativno, dajući im mladalački šarm.

Pročitajte i ovo: Nepo baby blonde: Kako postići, stilizovati i održavati ovu luksuznu nijansu kose

Naslovna fotografija: instagram.com/oliviarodrigo

Milica Nešić

Comments