Sigurni smo da ste prethodne nedelje uživali u novim epizodama hit serije “The Crown“, a ukoliko ste zainteresovani za kraljevsku porodicu, njihove privatne živote i sve događaje koji su se odvijali kako pred očima javnosti, tako i iza scene, postoji i niz fenomenalnih knjiga koje još podrobnije obrađuju neke od najpoznatijih događaja. Ovo su neke od najboljih i najpopularnijih knjiga o kraljevskoj porodici u kojima ćete uživati.

Ma’am Darling – Craig Brown

Većina serija, filmova i knjiga fokusira se na kraljicu Elizabetu i njenu vladavinu, ali često zaboravljamo da je princeza Margaret bila jedna od najupečatljivih pripadnika kraljevske porodice. Ova glamurozna dama imala je sve što je želela u životu zahvaljujući svom kraljevskom poreklu i brojnim poznanstvima, a njenoj lepoti, šarmu i humoru svedočili su mnogi. Princeza Margaret bila je i rođena sestra kraljice Elizabete i ujedno njen najbliži član porodice, a ukoliko želite da saznate sve o njenom neverovatnom životu, morate pročitati ovu knjigu.

The Diamond Queen – Andrew Marr

Uticaj Kraljice Elizabete često nije direktno vidljiv u medijima i politici, ali čak i u seriji The Crown nam je naznačeno da je ona uvek u centru dešavanja i da zna apsolutno sve što se dešava u državi. Novinar Andrew Marr u ovoj jedinstvenoj knjizi precizno nam je objasnio način na koji kraljica utiče na premijere države, njen odnos sa Komonveltom, ali i otkriva kako je Elizabeta modernizovala monarhiju. Knjiga je plod dugogodišnjeg istraživanja ovog novinara i njegovih čestih poseta kraljevskom dvoru.

Comments