Diana: Her True Story In Her Own Words – Andrew Morton

Princeza Diana sigurno je najvoljeniji član kraljevske porodice, ali je poznata princeza zbog strogih kraljevskih pravila retkom bila prisutna u medijima tokom trajanja svog braka. Ova knjiga izdata je 1992. godine, a Diana je čak i sarađivala na njoj. Andrew Morton na savršen način opisuje dobre i loše strane kraljevske porodice i svetske slave koja dolazi sa pozicijom princeze, ali i otkriva koliko je zapravo bilo teško biti Diana.

Forgotten Royal Women – Erin Lawless

Iako nam danas izgleda normalno da jedna žena nosi titulu kraljice i upravlja državom, u vekovima koji su iza nas, žene su uglavnom služile svojim muževima i veoma retko su imale titulu kraljice. U ovoj knjizi nalazi se 30 istinitih priča o ženama iz različitih kraljevsta koje su iskusile stvari poput otmica od strane pirata, vođenja vojske iz senke i odlučivanja o smrtnim presudama.

Guarding Diana: Protecting the Princess Around the World – Ken Wharfe

Inspektor Ken Wharfe bio je član obezbeđenja princeze Diane dugi niz godina, a pratio je na preko stotinu putovanja širom Velike Britanije i sveta. U ovoj knjizi on eklskuzivno otkriva šta se dešavala iza kulisa, kako je izgledao život princeze koja nigde nije smela da izađe bez obezbeđenja od nekoliko ljudi, kao i koje su sve mere opreza sprovodili kako bi je zaštitili od nezasitih novinara.

Charles & Camilla – Gyles Brandreth

Veza Charlesa i Camille jedna je od afera koje su veoma potresle kraljevske porodicu, a autor Gyles Brandreth u ovoj knjizi otkriva kako je zapravo njihova veza započela, ko je od članova kraljevske porodice znao za nju, ali i kako je to uticalo na Charlseov odnos sa sinovima i razvod od Diane.

Naslovna fotografija: instagram.com/the_tireless_butterfly

Aleksandra Aničić

Comments