Hot topics

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

2/3

“U divljini” (Jon Krakauer)

Priča o životu i smrti. O pravilima i onome što je izvan njih. O pravu na sopstveni život i lične izbore… ma kako rizične. Christophera McCandlessa, protagonistu knjige, osećaj neispunjenosti i nepravde zbog svog privilegovanog života šalje na nepredvidiv put. Nakon što daje sve pare u dobrotvorne svrhe, i ostavlja gotovo svaku vrstu materijalnog, kreće u divljinu, na put ka Aljaskoj, gde i umire samo četiri meseca nakon što je stigao do svoje destinacije. Bazirana na istinitoj priči (sa bonus predivnim filmom koji je po ovom romanu uradio Sean Penn) ova fantastična priča ilustruje sve žrtve koje je McCandless morao da napravi i podnese da bi se osećao istinski slobodnim i nesputanim, uključujući i prekidanje svih veza i komunikacija sa porodicom i prijateljima. Čitav njegov put, a posebno smrt postavljaju jedno glasno pitanje – da li je bolje živeti kratak, maksimalno ispunjen život po svojim pravilima, ili duži večno ispunjavajući tuđe zamisli i očekivanja?

View this post on Instagram

After a busy morning/afternoon of cleaning and yardwork, this was how I rewarded myself for the rest of the day. I'm pretty much in love with the White Claw Black Cherry spiked seltzer. Guess I'll have to try another flavor at sone point. #adulting Even though I am STILL reading Sense & Sensibility, I didn't want to bring it into the pool, so I also started Jon Krakauer's 'Into the Wild' today. #poolreads Hope everyone is having a fabulous weekend! #ampersand2018 ☆ colour #bookstagram #booklove #booknerd #bookphotography #pinkandblue #jonkrakauer #intothewild #summerreading #bookandbeverage #adultbeverage #whiteclaw #bookishfeatures #booknookstagram #bookstagramfeature #booksofinstagram #bookfeaturepage #igreads #goodreadswithaview

A post shared by The Brit Hist Nerd (@brithistnerd) on

“Paranoja u Las Vegasu” (Hanter S. Tompson)

Uf, ako ti je potreban beg od stvarnosti onda je ova knjiga, a i film, prava stvar za tebe, jer jeste beg, a svakako još više jeste od realnosti.  Sa ciljem da izveštavaju sa moto trka, novinar Raoul Duke i njegov zastupnik Dr. Gonzo stižu u Las Vegas 1971.  Ipak, njhova rekreativna ali konstantna upotreba droga onemogućava bilo koji pokušaj pravog pokrivanja i izveštavanja sa događaja. Savršeno vođena i napisana, sa konstantnim uplivima i isplivima u svet nerelanog i mešanjem relanog i nerealnog, ova knjiga pomera granice onoga što junaci, a i mi, mislimo da je stvarno ili imaginarno i vodi čitaoca na neverovatno putovanje u kom pakleni duo halucinira o najneverovatnijim bićima, uništava hotelske sobe i automobile, živi brzo i ludo.

Editors choice