Hot topics

Kako je protekao Philips Hairstyle Makeover + 3 frizure koje i ti možeš da isprobaš!

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

“The Good Girl’s Guide to Getting Lost: A Memoir of Three Continents, Two Friends, and One Unexpected Adventure” (Rachel Friedman)

Nažalost knjiga nije prevedena kod nas, ali ju je lako nabaviti u originalnom izdanju. Već sam naslov je dovoljan kao razlog zašto se nalazi na ovoj listi. Šta nam drugo treba kao kruna leta ako ne: tri kontinenta, dva prijatelja i neočekivana avantura? Faktički, autobiografija u kojoj autorka predstavlja sva očekivanja i nesigurnosti koje donosi odrastanje i život odrasle osobe, ispredajući svoja iskustva i doživljaje sa sasvim neočekivanog, jednogodišnjeg putovanja po Evropi, Južnoj Americi i Australiji koje je promenilo sve. Evo kako počinje… Rachel je sela na avion za Irsku, tamo upoznaje sinonim za ono što se zove free-spirit iz Australije koja je ubeđuje da mora da nastavi da neguje svoju novootkrivenu ljubav prema avanturi. Njih dve zajedno započinju neverovatno, epsko putovanje. Priča o sestrinstvu, ne stečenom nego pronađenom i stvorenom, i o otkrivanju samog sebe.

“Jedi, moli, voli” (Elizabet Gilbert)

Naravno da se ovo moglo očekivati. Ali ovaj put nije na listi zbog sjajnih predela, putovanja i hrane, i prave ljubavi koja ipak dođe, a to je ono u šta volimo da verujemo, već nečeg mnogo suštastvenijeg. Zato što nekada treba samo da naučimo kada je vreme to let go. Kada je kraj nečega stvarno kraj i nema toga što bi ga probudilo opet, to se oseti, kako kaže guru, ako gledaš očima srca kojima jedino treba verovati jer se jedino njima stvarno vidi. Odatle se oseti šta je pravo, a šta prosto ne valja. Šta treba pustiti, čemu se prepustiti, a znati tajnu formulu let go je najveća filozofija koja postoji. Zato što je vreme da pustimo leto, i prigrlimo novo doba i nove sebe, zato “Jedi, moli, voli”… još jednom.

View this post on Instagram

The 10th anniversary edition of one the most iconic, beloved, and bestselling books of our time. • • In her early thirties, Elizabeth Gilbert had everything a modern American woman was supposed to want -husband, country home, successful career- but instead of feeling happy and fulfilled, she was consumed by panic and confusion. This wise and rapturous book is the story of how she left behind all this outward marks of success, and set out to explore three different aspects of her nature, against the backdrop of three different cultures: pleasure in Italy, devotion in India, and on the Indonesian island of Bali, a balance between worldly enjoyment and divine transcendence. • #ElizabethGilbert #EatPrayLove #10thAnniversaryEdition

A post shared by Revolución Almohada (@revolucion.almohada) on

Izvor fotografija: www.instagram.com

Cosmic Rider

Editors choice