Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/3

Znam, potpuni šok već u samom naslovu… “kraj leta” šta? Kada, kako? Isto se pitam svake godine u ovo vreme, i  tvrdim da mi je kraj avgusta jedno od depresivnijih delova godine. Kada zagazimo malo dublje u septembar, o oktobru da ne pričam, sve je već gotovo. Prihvatili smo činjenicu da se Zemlja okrenula, sve se promenilo, malo nam se više ostaje kod kuće i čita poezija, malo manje nam se luduje i izlazi, prosto tako to ide. I ima nečeg i lepog u jesenjoj sentimentalnosti. E sa avgustom je već zeznuto. Dovoljno je još uvek leto da nismo sasvim okej sa činjenicom da ga opet pustimo do naredne godine, a i više nego dovoljno kišno i sivo da znamo da moramo. Baš tih dana kada se trudimo da održimo ono malo sunačnog vremena i letnjeg morskog povetarca u glavi, i mirisa soli u nozdrvama, potrebna nam je mala pomoć da konzerviramo “summers state of mind”. A šta bolje pomaže fantaziranju i begu od skoro pa jesenjeg bluza nego par dobro odabranih knjiga. Bilo da se spremaš na kasnu letnju avanturu, ili želiš da se izgubiš u fiktivnom suncu, ili očekuješ da se nađeš negde usput, jedna od ovih lepotica je tvoj sigurni pratilac.

“Pijev život” (Jan Martel)

Spektakularna fikcija o dečaku iz Indije sa neobičnim imenom Piscine Molitor Patel, koga svi zovu “Pi”, i čija porodica drži zoološki vrt. Suočeni sa teškim vremenima, porodica odlučuje da proda zoo i emigrira u Kanadu, ali na taj put vode i izvestan broj životinja sa sobom. Porodica plus egzotične životinje na trajektu do Kanade… Obećava. Ipak, teška vremena prizivaju još teže i malo posle isplovljavanja jeziva oluja potapa brod. Pi i bengalski tigar su jedini preživeli i priča o njima na malom čamcu za spasavanje je ta koja je centralna. Za pitanja kako izgleda ploviti Pacifikom mesecima, kako je pripitomio svog prijatelja u brodolomu, da li su stigli do svoje finalne destinacije i zašto se tigar zove Richard Parker, treba da konsultuješ knjigu.

Mali podsetnik na velike životne mudrosti upakovane u lepe metafore, na to da je moguće pripitomiti velike mačke (šta god pod time smatrali, vredno je borbe i pokušaja), da se u životu treba čuvati hijena i nosti zebre u srcu, a i neke korisne brodolomačke informacije kao npr. ako vidiš horizont s metar i pol visine, od tebe je udaljen četiri kilometra, nikad se ne zna kad može zatrebati. Saga o tome da je priča nekada bolje od istine.

View this post on Instagram

#lifeofpi

A post shared by Movie World (@movies52) on

Editors choice