Ova godina je veoma plodonosna kada je reč o filmovima u kojima su dominantni muški glumci, pa zato i ne čudi što će Akademija imati mnogo posla da izabere najbolje kandidate koji će poneti statuu Oskara za najbolju mušku ulogu. S druge strane, oskarovki će biti u deficitu, ali to ne znači da neke od glumica koje su se ove godine pojavile u glavnim ulogama ne zaslužuju ovu statuu.

Stoga vam danas predstavljamo listu potencijalnih, novih i starih oskarovki, koja će biti konačna kada 15. januara budu objavljene nominacije za najvažniju filmsku nagradu – nagradu Oskar.

Dženifer Eniston

Iako je film “Cake” pobrao različite kritike na Filmskom festivalu u Torontu, njegova glavna glumica Dženifer Eniston, bez sumnje, zaslužuje titulu oskarovke. Dženifer u ovom filmu glumi ženu koja ima hronične bolove i halucinacije, koju je maestralno odigrala, pa se nadamo da ćemo je uskoro videti sa zlatnom statuom u rukama.

ko ce biti nova stara oskarovka dzenifer eniston Ko će biti nova stara oskarovka?

Džesika Čestejn

“The Disappearence of Eleanor Rigby” je priča o raskidu sagledana iz tri perspektive: muške, ženske i zajedničke, u kojoj glavnu žensku ulogu tumači Džesika Čestejn. Film je na Filmskom festivalu u Kanu imao desetominutne ovacije, a Džesika i njen kolega Džejms Mekavoj slove za glavne pretendente za veliku nagradu Oskar. Videćemo da li će lepa riđokosa glumica zaista postati oskarovka.

ko ce biti nova stara oskarovka dzesika cestejn Ko će biti nova stara oskarovka?

Marion Kotijar

Oskarovka Marion Kotijar glumila je ove godine u filmu “Two Days, One Night” ženu koja je izgubila posao u fabrici i koja pokušava da ubedi svoje saradnike da joj pomognu da se vrati na posao, dok je njena briljantna gluma naterala suze na oči svih ljudi koji su imali priliku da je gledaju u ovoj ulozi. Videćemo da li je njena gluma bila dovoljno dobra i čelnicima Akademije, kako bi Marion u svoju kolekciju mogla da uvrsti još jednu statuu Oskara.

ko ce biti nova stara oskarovka marion kotijar Ko će biti nova stara oskarovka?

En Hatavej

Jedno od najvećih ovogodišnjih filmskih iznenađenja je film “Interstellar” i uloga astronautkinje Amelije Brend njegove glavne glumice, En Hatavej, koja je pored Metjua Mekonahija iznela ovaj film. Zato i ne čudi što je upravo ova glumica na dobrom putu da ponovo stane pred novinare sa zlatnom statuom u rukama i da samim tim postane nova-stara oskarovka.

ko ce biti nova stara oskarovka en hatavej Ko će biti nova stara oskarovka?

Emili Blant

Iako nije imala uspeha u prošlogodišnjoj trci za nagradu Oskar, glumica Emili Blant će ove godine, po svemu sudeći, imati svoj oskarovski momenat, jer je film “Into the Woods” već sada na svim mogućim naslovnicama svetski poznatih magazina.

ko ce biti nova stara oskarovka emili blant Ko će biti nova stara oskarovka?

Hilari Svonk

Nakon što je osvojila statuu Oskara za glavnu žensku ulogu u filmovima “Boys Don’t Cry” i “Million Dollar Baby”, glumica Hilari Svonk bi mogla da ponovo postane oskarovka, i to zahvaljujući ulozi u filmu “The Homesman”. Njenu glumu u ovom filmu mnogi porede se sa onom Ketrin Hepbern u filmu “The African Queen”, dok je ovaj film naišao na veoma veliku pažnju javnosti čim se pojavio u bioskopima.

ko ce biti nova stara oskarovka hilari svonk Ko će biti nova stara oskarovka?

Riz Viterspun 

Riz Viterspun je u filmu “Wild” neverovatno dinamičnu, harizmatičnu i emotivno jaku ulogu, da je na dobrom putu da ponovo postane oskarovka, jer je mnogi upoređuju sa kolegom Metjuom Mekonahijem, koji je prošle godine osvojio zlatnu statuu.

ko ce biti nova stara oskarovka riz viterspun Ko će biti nova stara oskarovka?

Džulijen Mur

Pre nego što je film “Still Alice” imao premijeru na Filmskom festivalu u Torontu, glumica Džulijen Mur je bila nazivana novom oskarovkom zahvaljujući njenoj ulozi u filmu “Maps to the Stars”. Međutim, kako je film “Still Alice” pobrao mnoge pozitivne kritike, ostaje da vidimo da li će Džulijen Mur postati nova oskarovka.

ko ce biti nova stara oskarovka dzulijen mur Ko će biti nova stara oskarovka?

ZANIMLJIVO:

Filmovi koje morate pogledati ove zime.

Najbolji filmovi druge polovine 2014. godine.

Izvor fotografija: huffingtonpost.com

Jasna Đorđević

Comments