Zanimljivosti o ulogama

Ulogu u filmu Ocean‘s 8 dobila je bez audicije. Variety ističe da se režiseru momentalno dopala kad ju je spazio u Netflixovom filmu Dude. Kao Peik Lin Goh u Crazy Rich Asians improvizovala je većinu rečenica.

Američka porodica azijatskog porekla

Od oca Kineza i majke Koreanke, Nora Lum je rođena u Njujorku 1988. godine. Odrasla je u Kvinsu. Pohađala je uglednu Fiorello H. LaGuardia School of Music & Art gde se učila tajnama klasične i džez muzike.

Dve godine je učila mandarinski u Kini

Nakon završene srednje škole, Awkwafina se preselila u Peking gde je pohađala studije mandarinskog jezika na Beijing Language and Culture univerzitetu. To joj je izazvalo konfuziju u pogledu identiteta. “Kao da sam u Kini imala dva identiteta. Bila sam Amerikanka azijatskog porekla koja ne govori kineski, pa sam osećala stid što nisam više azijatkinja. A u Americi što nisam više Amerikanka.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AWKWAFINA (@awkwafina)

I dalje se plaši da potroši veliku količinu novca

Dosad je zaradila pozamašne svote novca, ali ne očekujte da će ga u celosti potrošiti na jednom mestu. I dalje živi u istom stanu u kom je živela i pre početka karijere. Sebe je opisala kao “škrtu azijsku baku”. Plaši se da potroši mnogo novca jer još uvek ne zna šta budućnost nosi.

Budući projekti

Trenutno igra u svojoj autorskoj komičnoj TV seriji Awkwafina Is Nora from Queens, a publika će je spaziti i u dramskom filmu Swan Song. Glumica je pozajmila glas u animiranim filmovima The Bad Guys (Ms. Tarantula) i Disneyjevoj The Little Mermaid (Scuttle).

Naslovna fotografija: instagram.com/awkwafina

Dušan Veselinović

Comments