Zaljubljenost i romantična ljubav nisu sasvim iste, iako su oba predivna osećanja koja svako od nas treba da oseti makar jednom u životu.

Obično smo zaljubljeni kada tek upoznamo neku osobu, kada želimo da sve vreme ovog sveta provedemo sa njom, imajući savršenu sliku o njoj.

Sa druge strane, ljubav je mirnije osećanje. Nekog zavolimo kad ga zaista upoznamo, kad možemo da živimo bez te osobe, ali to, naprosto, ne želimo, već je svakog dana biramo. Predstavljamo vam razlike između ljubavi i zaljubljenosti koje je, zapravo, potrebno istaći: 

Kada smo zaljubljeni – idealizujemo osobu, ali ne i kada je volimo

Zaljubljenost čini da posmatramo osobu kroz “ružičaste naočare”, a ljubav je već nešto realnije. Kad nekog voliš, voliš ga sa svim njegovim vrlinama i manama. Prihvataš ga takvog kakav jeste i ne stvaraš idealnu sliku o njemu.

Zaljubljenost je emotivni rolerkoster, ljubav je stabilna

Zaljubljeni preterano doživljavaju sve što je u vezi sa osobom u koju su zaljubljeni. Kad su srećni, onda su na sedmom nebu, kad nešto nije u redu, za njih je to “kraj sveta”. Ljubav je daleko stabilnija, ona čini da se osećamo sigurno i nema toliko emotivnih uspona i padova. Naprosto, ljubav je svakodnevica.

Zaljubljenost znači opsednutost, ljubav je umerenija

Kad smo zaljubljeni – ta osoba nam je “centar sveta” i želimo sve vreme da provedemo sa njom. Stalno “visimo” na njenom profilu, čekamo kada će nam odgovoriti na poruku…

Kad volimo – nismo opsednuti, već smo u stanju da ne razmišljamo konstantno o toj osobi. Ipak, za tu osobu nas vezuje briga i duboka povezanost.

Comments