Zaljubljenost je privremena, ljubav ne mora biti

Koliko god da ste zaljubljeni u nekog, taj osećaj će proći. Sasvim je moguće da ćete se više puta zaljubljivati u jednu osobu.

Sa druge strane, ljubav je osećaj koji traje i koji može “ostati” sa nama dok god smo živi. Neke ljubavi traju večno, neke se iz nekog razloga prekinu, ali sve je to deo života.

Zaljubljenost je brza, ljubav je spora

Možemo brzo da se zaljubimo, ali i još brže da se odljubimo. Verovatno imate tu neku drugaricu ili druga koja na svakih nekoliko nedelja ima novu simpatiju, i kako dolaze nove simpatije, stare zaboravlja.

A ljubav je dugotrajno osećanje. Ljubav je osećanje koje se nikad ne zaboravlja i svakog koga volimo ima posebno mesto u srcu.

I pored svih razlika, ljubav i zaljubljenost je teško razdvojiti

Ljubav i zaljubljenost su intenzivna osećanja koja se mogu preplitati. Ne može se uhvatiti tačan trenutak kada je zaljubljenost prešla u ljubav, a to se dešava često.

Prelazak iz zaljubljenosti u ljubav je sasvim normalan proces koji govori da je veza postala ozbiljnija i da zaista želimo da budemo sa tom osobom. No, sasvim je moguće da se iznova zaljubljujete u istu osobu, bez obzira na godine veze.

Možeš ga voleti i biti zaljubljena istovremeno

U najboljem slučaju si srećno zaljubljena i voliš ga istovremeno. Oba osećanja su divna, ljudska i jednako vredna. Ljubav je jedno od najlepših osećanja na svetu i treba da dopustite sebi i da budete dečje zaljubljeni i da nekoga volite do srži.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Jovana Petković

Comments