5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Koji je tvoj fetiš?

Koji je tvoj fetiš?

1/2

Psihološka bolest usled koje osoba ne može postići seksualno zadovoljenje bez objekta požude, koji je ekstremno ili društveno neprihvatljiv i neprirodan, naziva se parafilija ili fetišizam. Fetiš predstavlja objekat koji kod pojedinca pobuđuje seksualnu požudu. Po mišljenju mnogih psihologa i seksologa, podloga za fetiš se javlja u ranom detinjstvu. Predmet je samo asocijacija fetišisti za nešto drugo.

Najčešći fetiši su skopofilija – uzbuđenje pri gledanju, naratofilija – pričanje/slušanje prostih ili prljavih reči, oflaktofilija- mirisi, naročito genitalni, a i drugi – pazušni, puštanje vetrova. Podofilija – stopala i visoke pete jedan je od najrasprostranjenijih fetiša. Enrike (Enrique Iglesias), Britni (Britney Spears) i Tarantino (Quentin Tarantino) ih vole, a u istoriji su zabeležene i druge poznate ličnosti kao Elvis (Elvis Presley), Gete (Goethe), Kazanova (Casanova). Postoji više varijanti ovog fetiša – trljanje penisa o stopala, pasivno posmatranje osobe kako isprobava obuću, šeta bosa, lizanje/grickanje stopala i prstiju, itd. Frojd (Sigmund Freud) je u tome video seks – stopalo predstavlja penis, a cipela žensku vaginu. Možete li sada zamisliti kako fetišisti izgleda isprobavanje obuće? Kod gume, lateksa i kože miris i dodir imaju ključnu ulogu, simbolizuju kondom. Slična simbolika je i kada nekoga uzbuđuje potpuna telesna sputanost istim tim materijalima, često su partneri vezani, dišu kroz cevčicu ili imaju gas masku na glavi. Tu je takođe prisutan i element nemoći, koji dodatno seksualno uzbuđuje fetišistu. Nešto blaža varijanta je korset kao fetiš – tu je reč o delimičnoj sputanosti.

fetish hightech5 Koji je tvoj fetiš?

Savremeno doba donosi puno novih fetiša

Postoje i krajnje neobični, smešni kao i smrtonosni fetiši. Neke osobe seksualno uzbuđuje pomisao na smrt tokom orgazma. Nekome je dovoljno uzbuđujuće da upražnjava seks na javnom mestu, a nekome je potrebna i dodatna motivacija – na ivici vrha zgrade, na šinama kada svakog momenta može naići voz, gušenje partnera i slično. Ponekad je predmet fetiša i ljudska debljina ili njegovo salo. Ovaj fetiš je u više veličina, pardon, varijanti najrasprostranjeniji u SAD.

Editors choice