Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Koji je tvoj fetiš?

Koji je tvoj fetiš?

1/2

Psihološka bolest usled koje osoba ne može postići seksualno zadovoljenje bez objekta požude, koji je ekstremno ili društveno neprihvatljiv i neprirodan, naziva se parafilija ili fetišizam. Fetiš predstavlja objekat koji kod pojedinca pobuđuje seksualnu požudu. Po mišljenju mnogih psihologa i seksologa, podloga za fetiš se javlja u ranom detinjstvu. Predmet je samo asocijacija fetišisti za nešto drugo.

Najčešći fetiši su skopofilija – uzbuđenje pri gledanju, naratofilija – pričanje/slušanje prostih ili prljavih reči, oflaktofilija- mirisi, naročito genitalni, a i drugi – pazušni, puštanje vetrova. Podofilija – stopala i visoke pete jedan je od najrasprostranjenijih fetiša. Enrike (Enrique Iglesias), Britni (Britney Spears) i Tarantino (Quentin Tarantino) ih vole, a u istoriji su zabeležene i druge poznate ličnosti kao Elvis (Elvis Presley), Gete (Goethe), Kazanova (Casanova). Postoji više varijanti ovog fetiša – trljanje penisa o stopala, pasivno posmatranje osobe kako isprobava obuću, šeta bosa, lizanje/grickanje stopala i prstiju, itd. Frojd (Sigmund Freud) je u tome video seks – stopalo predstavlja penis, a cipela žensku vaginu. Možete li sada zamisliti kako fetišisti izgleda isprobavanje obuće? Kod gume, lateksa i kože miris i dodir imaju ključnu ulogu, simbolizuju kondom. Slična simbolika je i kada nekoga uzbuđuje potpuna telesna sputanost istim tim materijalima, često su partneri vezani, dišu kroz cevčicu ili imaju gas masku na glavi. Tu je takođe prisutan i element nemoći, koji dodatno seksualno uzbuđuje fetišistu. Nešto blaža varijanta je korset kao fetiš – tu je reč o delimičnoj sputanosti.

fetish hightech5 Koji je tvoj fetiš?

Savremeno doba donosi puno novih fetiša

Postoje i krajnje neobični, smešni kao i smrtonosni fetiši. Neke osobe seksualno uzbuđuje pomisao na smrt tokom orgazma. Nekome je dovoljno uzbuđujuće da upražnjava seks na javnom mestu, a nekome je potrebna i dodatna motivacija – na ivici vrha zgrade, na šinama kada svakog momenta može naići voz, gušenje partnera i slično. Ponekad je predmet fetiša i ljudska debljina ili njegovo salo. Ovaj fetiš je u više veličina, pardon, varijanti najrasprostranjeniji u SAD.

Editors choice