Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

1/2

Psihološka bolest usled koje osoba ne može postići seksualno zadovoljenje bez objekta požude, koji je ekstremno ili društveno neprihvatljiv i neprirodan, naziva se parafilija ili fetišizam. Fetiš predstavlja objekat koji kod pojedinca pobuđuje seksualnu požudu. Po mišljenju mnogih psihologa i seksologa, podloga za fetiš se javlja u ranom detinjstvu. Predmet je samo asocijacija fetišisti za nešto drugo.

Najčešći fetiši su skopofilija – uzbuđenje pri gledanju, naratofilija – pričanje/slušanje prostih ili prljavih reči, oflaktofilija- mirisi, naročito genitalni, a i drugi – pazušni, puštanje vetrova. Podofilija – stopala i visoke pete jedan je od najrasprostranjenijih fetiša. Enrike (Enrique Iglesias), Britni (Britney Spears) i Tarantino (Quentin Tarantino) ih vole, a u istoriji su zabeležene i druge poznate ličnosti kao Elvis (Elvis Presley), Gete (Goethe), Kazanova (Casanova). Postoji više varijanti ovog fetiša – trljanje penisa o stopala, pasivno posmatranje osobe kako isprobava obuću, šeta bosa, lizanje/grickanje stopala i prstiju, itd. Frojd (Sigmund Freud) je u tome video seks – stopalo predstavlja penis, a cipela žensku vaginu. Možete li sada zamisliti kako fetišisti izgleda isprobavanje obuće? Kod gume, lateksa i kože miris i dodir imaju ključnu ulogu, simbolizuju kondom. Slična simbolika je i kada nekoga uzbuđuje potpuna telesna sputanost istim tim materijalima, često su partneri vezani, dišu kroz cevčicu ili imaju gas masku na glavi. Tu je takođe prisutan i element nemoći, koji dodatno seksualno uzbuđuje fetišistu. Nešto blaža varijanta je korset kao fetiš – tu je reč o delimičnoj sputanosti.

fetish hightech5 Koji je tvoj fetiš?

Savremeno doba donosi puno novih fetiša

Postoje i krajnje neobični, smešni kao i smrtonosni fetiši. Neke osobe seksualno uzbuđuje pomisao na smrt tokom orgazma. Nekome je dovoljno uzbuđujuće da upražnjava seks na javnom mestu, a nekome je potrebna i dodatna motivacija – na ivici vrha zgrade, na šinama kada svakog momenta može naići voz, gušenje partnera i slično. Ponekad je predmet fetiša i ljudska debljina ili njegovo salo. Ovaj fetiš je u više veličina, pardon, varijanti najrasprostranjeniji u SAD.

Editors choice