10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

1/2

Psihološka bolest usled koje osoba ne može postići seksualno zadovoljenje bez objekta požude, koji je ekstremno ili društveno neprihvatljiv i neprirodan, naziva se parafilija ili fetišizam. Fetiš predstavlja objekat koji kod pojedinca pobuđuje seksualnu požudu. Po mišljenju mnogih psihologa i seksologa, podloga za fetiš se javlja u ranom detinjstvu. Predmet je samo asocijacija fetišisti za nešto drugo.

Najčešći fetiši su skopofilija – uzbuđenje pri gledanju, naratofilija – pričanje/slušanje prostih ili prljavih reči, oflaktofilija- mirisi, naročito genitalni, a i drugi – pazušni, puštanje vetrova. Podofilija – stopala i visoke pete jedan je od najrasprostranjenijih fetiša. Enrike (Enrique Iglesias), Britni (Britney Spears) i Tarantino (Quentin Tarantino) ih vole, a u istoriji su zabeležene i druge poznate ličnosti kao Elvis (Elvis Presley), Gete (Goethe), Kazanova (Casanova). Postoji više varijanti ovog fetiša – trljanje penisa o stopala, pasivno posmatranje osobe kako isprobava obuću, šeta bosa, lizanje/grickanje stopala i prstiju, itd. Frojd (Sigmund Freud) je u tome video seks – stopalo predstavlja penis, a cipela žensku vaginu. Možete li sada zamisliti kako fetišisti izgleda isprobavanje obuće? Kod gume, lateksa i kože miris i dodir imaju ključnu ulogu, simbolizuju kondom. Slična simbolika je i kada nekoga uzbuđuje potpuna telesna sputanost istim tim materijalima, često su partneri vezani, dišu kroz cevčicu ili imaju gas masku na glavi. Tu je takođe prisutan i element nemoći, koji dodatno seksualno uzbuđuje fetišistu. Nešto blaža varijanta je korset kao fetiš – tu je reč o delimičnoj sputanosti.

fetish hightech5 Koji je tvoj fetiš?

Savremeno doba donosi puno novih fetiša

Postoje i krajnje neobični, smešni kao i smrtonosni fetiši. Neke osobe seksualno uzbuđuje pomisao na smrt tokom orgazma. Nekome je dovoljno uzbuđujuće da upražnjava seks na javnom mestu, a nekome je potrebna i dodatna motivacija – na ivici vrha zgrade, na šinama kada svakog momenta može naići voz, gušenje partnera i slično. Ponekad je predmet fetiša i ljudska debljina ili njegovo salo. Ovaj fetiš je u više veličina, pardon, varijanti najrasprostranjeniji u SAD.

Editors choice