Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Sve što treba da znaš o odelima, uključujući to šta treba da tražiš prilikom kupovine, kako da pronađeš odgovarajući model i kroj, te razne kapute, košulje, kravate, cipele i satove koji idu uz njih.

1. Spomenuli smo ovo ranije, i još jednom ćemo ponoviti: Najvažnije je da odelo bude odgovarajuće veličine. Čak i da nosiš najskuplje odelo na svetu, nećeš izgledati dobro ako ono nije skrojeno prema tvojim merama.

2. Neki smatraju da visoko zakopčana kragna ide samo uz opušten stil odevanja, ali sjajno izgleda i sa poslovnim kombinacijama.

3. Tufne su sjajna šema koja daje svežinu odelu. Postaraj se da šema bude dovoljno uočljiva, ali tufne ne smeju biti prevelike – inače ćeš izgledati smešno.

4. Drugačije šeme mogu biti šara u obliku riblje kosti ili karirani uzorci koji u suptilnijim bojama ostavljaju lep utisak i nema bojazni da izgledaju drečavo.

5. Ukrasni šavovi na krajevima revera (poznati kao cik-cak štep) više ne važe kao sigurni pokazatelj kvalitetno skrojene odeće. Ipak, mogu biti dopadljivi oku – sve dok su suptilni. Bez preterivanja! Izbegavaj odela na kojima je šav suprotne boje konca u odnosu na boju štofa!

6. Neki stručnjaci preporučuju da ne odšivaš džepove na sakoima, pošto će težina predmeta koje stavljaš unutra uništiti njihov prvobitni oblik. Ne slušaj ih. Nefunkcionalni džepovi ničemu ne služe, a karta za koncert ili držač za vizitkarte neće načiniti preveliku štetu.

7. Neko misli da je trodelno odelo previše dosadno, ali ako je prsluk šiven uz telo i krojen do pojasa – izgledaćeš vitko i moderno.

8. Šnala za kravatu ne sme da bude šira od tvoje kravate.

9. Razlika između klasičnog i staromodnog često se vidi u vrsti tkanine. Svevremena popularnost sivog odela zasniva se na luksuznoj kašmir vuni od koje je napravljen.

10. Uvek raskopčaj sako kada sedneš. Bez izuzetka.

11. Nikada ne zakopčavaj sako sa dva reda dugmadi skroz do kraja (osim ako nema jedan red dugmadi koje je moguće zakopčati).

slikaa11 Kompletan vodič za odela: 57 pravila o stilu (1. deo)

Slušaj nas i nosi se sa stilom!

12. Izbegavaj previše modnih dodataka. Ako već nosiš džepnu maramicu i šnalu za kravatu, poželećeš da razmisliš još jednom, pre nego što staviš i taj broš.

13. Kada nosiš somotna odela, biraj ona sa sitnim ili krupnim somotom, ali pazi da nije toliko sitan da liči na pliš.

14. Tamnije ili ukrasne džepne maramice za sako izgledaju sjajno na svetlim odelima.

15. Kada je jesenje odelo krojeno od bež materijala, a ne od uobičajenih tkanina boje rđe ili drugih smeđih nijansi, izgleda mnogo vedrije.

Znamo da nestrpljivo čekaš nastavak teksta! Ne brini, stiže uskoro! Do tada, isprati prvih 15 pravila i uživaj!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice