Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Korseti su bili u trendu još u devetnaestom veku, ali najavljuje se njihov veliki povratak. Naročito su interesantni oni korseti za koje proizvođači tvrde da čine da se salo u tom predelu topi i da će vam, ukoliko ga budete nosile, stuk postati veoma tanan.

Takozvani “trener vašeg struka“, kako kažu čini čuda! Brzo i lako oblikovaće vašu figuru i izgledaćete poput peščanog sata. Sve što treba da radite je da stavite ovaj pojas pre treninga i sve vreme trenirate sa njim. Posle treninga ga skinite.

Pre nego što i vi nabavite ovakav korset i počnete da primenjujete ovaj “trening za struk“, pogledajte razloge za i protiv korišćenja ovog specijalnog korseta za mršavljenje.

Korseti Lako do uskog struka 1 Korseti: Lako do uskog struka

Kakav je to korset?

Da se razumemo, ne govorimo o onim korsetima koji se kupuju u seksi šopu. Ovo su tako napravljeni steznici koje bi trebalo da stavite pre treninga i oni će vam pomoći da dodatno sagorite sve masnoće na struku.

Poznate ličnosti

Ni mnoge poznate ličnosti nisu odolele ovom trendu, pa se tako zna da je ovaj korset probala i Kim Kardašijan, njena sestra Kloi, kao i Džesika Alba koja je neprekidno nosila korset od lateksa dan i noć! Kaže da nije bilo prijatno i da se veoma znojila, ali se na kraju isplatilo!

Stručnjaci se ne slažu

Ipak, pored toliko zadovoljnih mušterija, stručnjaci osporavaju delotvornost ovakvog korseta. Naime, oni tvrde da ovo pomagalo deluje samo kao dodatna olakšica u nameri da smršate i pomaže da izgubite višak vode iz organizma. Međutim, sve su to samo trenutni efekti.

Ali manje ćete jesti

Ipak, ako nosite korset, vaši organi će biti pripijeniji i moći ćete manje da pojedete i pre ćete osetiti sitost.

Gorušica

Kada nosite ovakav korset dok trenirate, kiselina iz želuca će vam se najverovatnije vraćati i vrlo je moguće da će vam biti muka. Takođe, moguće i da ovakvim pojasom iritirate kožu, dobijete akne i slično. Pored toga, može izazvati otežano disanje, kao i povišen krvni pritisak.

Lenka Gatić

Editors choice