Svake godine želimo da postanemo što više kreativniji kada dođe vreme Uskrsa, pogotovo kada je u pitanju farbanje uskršnjih jaja.

Postoje sada već običaji kada ih umotavamo u lišće i čarapu pa ubacujemo u boju, pa klasika sa nekom kul nalepljenom nalepnicom za jaja, a poslednjih nekoliko godina su jako dominantne i pastelne boje, jer izgledaju lepo naročito kada su mat.

Osim što je praznik, ovo je ujedno i jako divna prilika da provedeš vreme sa porodicom. Da li ćeš se zajedno sa nekim iz porodice upustiti u dekorisanje uskršnjih jaja, ili dekorisanje trpeze, pa možda čak i samo sudove da opereš kako bi bila korisna u kuhinji, svakako će biti kvalitetno provedeno vreme.

U nastavku teksta ti kroz video tutorijale pomažemo da dobiješ neke ideje koje će ti olakšati posao koji se obavlja na Veliki petak – farbanje jaja.

Da li ćeš se igrati temperama kako bi napravila efekat svemira, igrati se markerima, lepiti novine… toliko je opcija! Pred tobom je čak 25 različitih načina za ukrašavanje uskršnjih jaja!

U poslednjih nekoliko godina se praktikuje i kombinacija koja je i najlakša u principu – premažeš jaje belancetom, pa ga obmotaš u neku šarenu salvetu koju takođe premažeš belancetom i ostaviš da se osuši. Isto važi i ako želiš da lepiš isečke iz novina na jaje.

Comments