Laka uskršnja dekoracija doma je idealna kad nemate mnogo slobodnog vremena, a želite da u svoj životni prostor unesete malog prazničnog duha. Od kreativnog „uradi sam“ uskršnjeg dekora do svežeg prolećnog stila, sakupili smo ideje za dobrodošlicu nove sezone u vaš dom. Sad kad su dani duži, a toplije temperature na putu, vreme je da se sunce vrati u naš enterijer – a koja je bolja prilika da započnemo radosnu transformaciju od Uskrsa?

Bilo da dočekujete porodicu na ukusnom ručku ili samo želite da svom domu date blistavo ruho za proleće, postoji toliko ideja za dekoraciju koje će ispratiti sezonsko raspoloženje.

Od klasičnih venaca do zabavnih „uradi sam“ predloga koje će se svideti deci, sastavili smo uskršnje i prolećne ideje za dekoraciju doma kako bi odgovarale svim budžetima.

Laka uskršnja dekoracija doma

Trpeza cvetnog raskoša

Nakon okupljanja na Božić, Uskrs je vreme kad brišemo prašinu sa našeg najboljeg posuđa i ponovo se spremamo da ugostimo najdraže. Ako želite da dodate glamura na svoju trpezariju ovog Uskrsa, inspirišite se cvećem. Zadivljujući cvetni aranžmani su jednostavan način da oplemenite sto. U prodavnicama ćete pronaći niz cvetnih aranžmana različitih boja ili ih lako možete sami napraviti kao uskršnji zanatski projekat.

Suptilni detalji

Sezonski kućni dekor ne znači da morate da idete po prodavnicama – možete da napravite suptilne promene u svom uobičajenom kućnom stilu da biste dodali nagoveštaje proleća. Način da to uradite je da promenite svoje stolnjake i salvete. Na primer, lanene salvete dodaju eleganciju koju želimo za uskršnji ručak. Možete uštedeti nešto novca tako što ćete ih napraviti od isečaka lanene tkanine koju već imate.

Cottagecore

Cottagecore stil je munjevito osvojio svet enterijera nakon pandemije, a čini se da trend nikuda ne ide ni u 2024. Ako želite da svom domu dodate ugodan, rustičan izgled, Uskrs je idealan povod da se oslonite na ovu estetiku. To je takođe izgovor da osvežite polovne i vintage predmete, kao što su stare metalne kante za zalivanje, rustične drvene klupe i bakarne posude. Čak i novoizgrađeni dom može izgledati kao slatka prolećna kućica sa pravim dekorom.

Dodir keramike i zlata

Sviđa vam se ideja o uskršnjim ukrasima, ali ne želite da uništite neutralnu šemu boja u svom domu? Ne bojte se, postoji veliki izbor neutralnog uskršnjeg kućnog dekora koji će izgledati savršeno u minimalističkoj šemi. Potražite predmete poput keramičkih zečeva. Mali dodir zlata savršeno ide uz trend dizajna enterijera u stilu “tihog luksuza”.

Pastelne boje

Boja je jedan od najzabavnijih i najefikasnijih načina da ukrasite svoj dom za promenu godišnjih doba. U proleće mesto ustupamo svežim pastelnim nijansama, pa potražite prilike da ih utkate u svoj dom, a da ne morate da ga potpuno menjate. Ako već imate plavu boju, mogli biste da uvedete bledoružičaste ili žute detalje da biste mu dali više „uskršnji“ izgled. Dezeni su idealan način da to uradite i mogu biti povoljni.

Venac sa jajima

Jaja su isprobani i testirani favorit kao glavna komponenta uskršnjih ukrasa. Uz prolećni venac dodajte malo radosti i boje svom domu spolja. Postoji i mnogo uskršnjih verzija, koje sadrže jaja pastelne boje ili slatke uskršnje zečeve. Ako se osećate kreativno, možete ga sami napraviti, koristeći sveže ili sušeno cveće, trake i dodatke na temu Uskrsa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @souter_no80

Pročitajte i ovo: Praktične i zabavne ideje za dekoraciju dvorišta 

Naslovna fotografija: instagram.com/homeofcharl

Božica Luković

Comments