U svojim malim srcima, priželjkujemo ljubav koja će nas osloboditi granica sopstvenog ega, a kad iskusimo užase oslobađanja, opiremo se ljubavi, pokušavajući da održimo tvrđavu svog ega. Ne želimo da se promenimo, hoćemo da budemo ne ono što možda jesmo, a ne znamo, nego ono što znamo da smo bili pre tog zastrašujućeg iskustva. Zato naizmenično biramo ljubav i slobodu, vrteći se u krug, udaljeni od suštine ideala, obrnuto srazmerno blizini ega u centru tog ringišpila.

ljubav ili sloboda 3 Ljubav ili sloboda – da li stvarno MORA da se bira?

Kad spoznamo svoja ljudska ograničenja, prihvatamo skromnost. Ne možemo da dosegnemo ljubav, ne možemo da dosegnemo slobodu, ali zato možemo da ih obožavamo i da ih, u granicama sopstva, odražavamo svojim načinom života. Kad postavimo prava pitanja – na šta usmeravamo svoju sposobnost voljenja i kako da budemo slobodni unutar granica, možemo da postignemo balans, koliko je u ljudskoj moći.

Kad sretnete osobu koja zrači mirom i stabilnošću usred osobenih životnih izbora, sreli ste nekog ko se primakao suštini ideala dovoljno da može da upija i reflektuje njihovu svetlost i toplinu.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvor fotografija: thefashionisto.com. dustjacket-attic.com, maleaellett.com, lovelymanagement.com

Aleksina Đorđević

Comments