Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

Dental Milošević: “Lep osmeh stvara pozitivnu sliku o vama!” (INTERVJU)

Zašto je postalo kul da tvoj party autfit zapravo bude – sportski?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

9 stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam počela da trčim

Pre nego što postigneš savršen #nomakeup makeup look, ovo je potrebno tvojoj koži!

ULTRA BOOST: 4 stvari koje će ti pomoći da nastaviš da trčiš onda kada želiš da odustaneš

Prirodna nega je u modi: Evo kako da oporaviš kožu posle hladne zime!

Najvažnija stvar koju možeš (i treba!) da uradiš za svoju drugaricu

4 razloga zbog kojih je zdravo imati BFF

1/3

Ne mogu baš da kažem da je vreme minimalizma prošlo – kao prvo to bi bila laž, jer to je trend koji niti dolazi niti prolazi nego je prosto i jednostavno tu kako u enterijerima tako i u modi, a kao drugo, kod nas nekih on nikada nije baš ni zaživeo tako da ne može ni da nas prođe. Ukratko, kao i u bilo kom drugom aspektu života, i enterijer, moda i umetnost, funkcionišu na toj lepoj tananoj niti suprotnosti između minimalizma i maksimalizma, i oba su jednako važna, legitimna i potrebna. Ipak, ono što jeste činjenica je da su beli zidovi, poneki list smokve, i jedno jastuče u boji, donekle, dosegli svoj vrhunac i da posle kulminacije skandi minamalizma, danas se malo češće nego pre recimo nekoliko godina unazad svi kolektivno upuštaju u eksperimentisanje bilo u kući ili u kancelariji, i unose paterne i boje za koje nikada ne bi verovali da bi im se svideli. Iskrena da budem mislim da je Alessandro Michele za nas preterane odradio neverovatno značajan posao i nikada neću prestati da mu budem zahvalna na tome što je pokazao da new black može da bude ama baš sve. Ipak, to definitivno ne znači da parola više je više može uvek da prođe i da se do toga lako stiže. Naprotiv, sa minimalizmom je dosta jednostavnije i mala je verovatnoća zapadanja u ćorsokak, dok eklekticizam i maksimalizam veoma lako mogu da te odvedu levo od Albukerkija odakle se teško vraća, gde više nije više nego je previše i tvoja kuća pre liči na obitavalište patološkog hordera nego osobe koja je želela samo malo da dekoriše.

View this post on Instagram

New-trals.

A post shared by Jonathan Adler (@jonathanadler) on

Zbog toga, ukoliko si odlučila da malo zagreješ i pojačaš situaciju kada su boje i detalji u pitanju, treba da počneš polako i promišljeno. S obzirom na to da naravno da nije moguće da iz godine u godinu menjaš sve u kući, u maksimalizam treba da uplovljavaš polako i umesto da odmah želiš celu dnevnu sobu u potpuno drugačijem vajbu, probaj da menjaš stvari komad po komad, ili skandinavskim nekada favoritima pridodaš nove, flambojantnije elemente. Nekada je stvar i samo u detaljima, tako da kreni korak po korak, i razmotri našu listu stvari koje možeš uneti u novo, maksmalističko razdoblje svog života.

Neobične/starinske čaše

Miles Redd, njujorški dizajner, smatra da je najbrži a i jedan od zabavnijih načina da uneseš dozu maksimalizma u svoj dom, zapravo kroz unošenje novih čaša, i tanjira, i u najboljem scenariju bara, koji bi instalirala u dnevnoj sobi. Izrezbarene čaše od kristala, ili u različitim bojama, šejker, različite vrste čaša za različite koktele, flaše u svim bojama i oblicima… Sve to veoma lako i brzo doprinosi raznolikosti u tvom domu.

Editors choice