U toku je Evropsko prvenstvo u fudbalu, a dok gledamo utakmice, nismo mogli da ne primetimo zgodnog igrača reprezentacije Švajcarske, koji je ovog ponedeljka naš man crush: njegovo ime je Fabian Schär.

Na utakmici protiv Škotske, koja se završila rezultatom 1:1, Fabian Schär je postao junak nacije, jer je igrao sa slomljenim nosem čak 70 minuta.

“Sutra ću to više osetiti. Bila je to intenzivna utakmica. To je malo razbuktalo moju strast. To je deo toga. I to je zabavno”, rekao je Fabian odmah nakon meča.

Švajcarska je trenutno druga u svojoj grupi sa četiri boda, pošto je u prvoj utakmici pobedila Mađarsku sa 3-1. Sada je spremna da igra sa Nemačkom u poslednjoj utakmici u grupi za vikend – a naše oči biće uprte u Fabiana Schära.

Ovaj zgodni fudbaler je rođen 20. decembra 1991. godine, a igra na poziciji centralnog beka za klub iz Premijer lige, Njukasl junajted, i reprezentaciju Švajcarske. Poznat je po snažnim slobodnim udarcima, udarcima iz daljine i dugim pasovima – kao i izgledu modela.

Rođen u Vilu, u kantonu St. Galen, započeo je igračku karijeru u gradskom klubu i napredovao kroz omladinske redove, da bi ubrzo redovno igrao za rezervni tim. Na kraju je debitovao u glavnom timu 2009. godine. Svoj prvi gol u švajcarskoj ligi postigao je 30. oktobra 2010. godine.

Fabian je 2012. godine prešao u klub Basel, sa kojim je stigao do polufinala UEFA Lige šampiona. Sezona 2014–15. bila je veoma uspešna za Bazel i Schära. U Kupu Švajcarske stigli su do finala, a u Ligi šampiona do osmine finala.

Nakon Bazela, igrao je za klubove Hofenhajm i Deportivo Korunja, sve dok 2018. godine nije potpisao za Njukasl junajted, gde igra i danas.

Što se tiče privatnog života, Fabian izbegava da deli bilo kakve detalje sa novinarima, ali poznato je da je njegova dugogodišnja devojka Alexandra Munger, koja nije javna ličnost. Takođe, Fabian nije zapostavio obrazovanje, pa ima diplomu iz sportskog menadžmenta.

“Mislim da sam, kad sam bio mlad, verovatno više razmišljao: za tri godine bih možda želeo da budem na tom i tom mestu ili šta već, ali u svojoj karijeri sam shvatio da će fudbal uvek biti drugačiji. Zato živim u sadašnjem trenutku, a pošto sam trenutno tu gde jesam, ne znam šta će se zaista dešavati u narednim godinama ili bilo šta drugo. Zato uživam u trenutku, pokušajte da maksimalno iskoristite period u kojem se trenutno nalazim, a sve ostalo dolazi samo”, o svojoj karijeri rekao je Fabian Schär.

Pročitajte i ovo: Psihologija je ovom glumcu najinteresantnija – šta čita Andrew Garfield?

Naslovna fotografija: instagram.com/fabianschaer_official

Božica Luković

Comments