Michael B. Jordan je američki glumac, Vodolija u horoskopu i naš Man Crush Monday.

Ako do sada nisi gledala filmove kao što su Black Panther ili jedan od dva dela filma Creedkoji su nastavak kultnih filmova Rockyonda šta si čekala do sad da shvatiš ko je Michael B. Jordan? Glumac koji je osvojio ceo Holivud munjevitom brzinom je jedan od najtraženijih i najpopularnijih. Koliko je popularan govori i činjenica da je bio gost u spotu Family Feud, svima omiljenog dua Jaz-Zja Beyonce.

Iako ima trideset i dve godine, svoju karijeru je započeo još dok je bio dete, doduše kao model za brendove igračaka, što je bilo samo odlična odskočna daska za njega. Godine 1999. se prebacio na glumu kada se pojavio u nekoliko epizoda tad popularnih serija Cosby The SopranosNjegova prva ozbiljna filmska uloga je bila u filmu Hardball 2001. godine, rame uz rame sa Keanu ReevesomSvoju karijeru nastavlja već 2002. godine, kada je dobio malo veću pažnju publike sa ulogom Wallacea u prvoj sezoni serije The WireNakon toga, 2003. godine, sledi uloga problematičnog tinejdžera u seriji All My Childrengde je zamenio Chadwick Bosemana sve do 2006. godine kada mu je istekao ugovor.

Pored sitnih uloga za mnoge uvek aktuelne serije poput CSI, pohvale kritičara dobija tek 2013. godine nakon što je fantastično odglumio Oscara Granta u filmu Fuitvale Station, a samo jedna od njih je da podseća na mladog Danzel Washingtona. Ova uloga ga je istakla kao mladu nadu u budućnosti filmske industrije. Dugo očekivani reboot filma Fantastic Four je imao predviđen velik uspeh, naročito jer je Michael tumačio ulogu zavodnika Johnny Storma aka Human Torcha. Nažalost, ovo ipak nije bio uspeh kojim bi se ovaj glumac pohvalio, s obzirom na to da je ovo jedan od najlošijih filmova u istoriji filmske industrije.

Comments