U moru talentovanih mladih glumaca koji zrače harizmom i talentom, Theo James se izdvaja jedinstvenom kombinacijom harizme, dubokog glasa i šarmantnog britanskog akcenta. Ove nedelje, naš izbor za man crush je ovaj britanski glumac, zvezda serija The White Lotus i The Gentlemen, čiji su zapaženi performansi u različitim žanrovima osvojili kako kritičare, tako i publiku širom sveta.

Ko je Theo James?

Theo James, rođen kao Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis 16. decembra 1984. godine u Oksfordu, brzo je stekao status zvezde zahvaljujući ulozi u filmskom serijalu Divergent. Međutim, njegov put do uspeha bio je ispunjen raznovrsnim rolama koje pokazuju njegovu širinu umeća. Od dramatičnih serija do akcionih filmova, Theo je pokazao da može da nosi različite karaktere s lakoćom i autentičnošću.

Rani život i obrazovanje

Odrastao u velikoj porodici kao jedno od petoro dece, Theo je od detinjstva bio okružen ljubavlju i podrškom. Njegovi roditelji, koji su radili u zdravstvenom sektoru, usadili su mu vrednosti koje danas promoviše kako u ličnom, tako i u profesionalnom životu. Theo je završio studije filozofije na prestižnom Univerzitetu u Notingemu, što mu je omogućilo da razvije kritičko razmišljanje i duboko razumevanje ljudske prirode, veštine koje su mu kasnije pomogle u karijeri dok je spremao različite likove i vodio njihove živote.

Filmska karijera

Theo James nije odmah započeo glumačku karijeru. Nakon završetka studija, kratko je radio u Nacionalnoj zdravstvenoj službi, pre nego što je odlučio da sledi svoju strast prema glumi. Njegov profesionalni debi dogodio se 2010. godine u TV seriji A Passionate Woman, ali je pažnju šire javnosti privukao ulogom u Downton Abbey, igrajući tajanstvenog i šarmantnog posetitelja. Theo je 2014. godine postao globalno prepoznatljiv zahvaljujući ulozi Tobiasa “Four” Eatona u pomenutom Divergent serijalu. Uloga mu je donela ne samo slavu, već i priznanje za sposobnost da nosi kompleksne i fizički zahtevne uloge. Njegova energija i hemija sa koleginicom Shailene Woodley bila je posebno zapažena od strane publike, doprinoseći uspehu filma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THEO JAMES (@theojames016)

Televizijski angažmani i dalji uspesi

Pored filmskih, Theo je takođe ostvario značajne televizijske uloge, uključujući glavni lik u seriji Golden Boy, gde je igrao ambicioznog detektiva, pored toga učestvujući u produkciji i glumi u seriji Sanditon, baziranoj na nedovršenom romanu Jane Austen.

Theo James takođe ima značajnu pozorišnu pozadinu, što dodatno potvrđuje njegovu umetničku raznovrsnost. Nastupao je u brojnim pozorišnim produkcijama, što mu je omogućilo da izbruši svoje glumačke veštine i da se istinski poveže sa publikom.

Osvajanje streaming platformi

Theo James je dodatno učvrstio poziciju u svetu glume zahvaljujući izuzetnoj popularnosti njegovog lika u drugoj sezoni hit HBO serije The White Lotus. Zapažena uloga nije samo ojačala njegovu reputaciju kao talentovanog glumca, već mu je otvorila vrata za dalje velike projekte. Jedan od takvih je i glavna uloga u Netflix seriji The Gentlemen, gde je Theo dobio priliku da ponovo iskaže svu svoju glumačku sposobnost. Ovaj novi projekat, inspirisan istoimenim filmom Guya Ritchieja, omogućio mu je da se istakne u ulozi šarmantnog, ali opasnog lidera, doprinoseći sve širem rasponu dramskh uloga.

Privatni život i interesovanja

Theo James je oženjen irskom glumicom Ruth Kearney, s kojom živi na relaciji Kalifornija – severni London. Imaju ćerku, rođenu 2021. Van seta, Theo je poznat po skromnosti i posvećenosti humanitarnom radu. Aktivno učestvuje u različitim dobrotvornim organizacijama i kampanjama, što odražava njegovu želju da doprinese boljem i pravednijem svetu. Njegova ljubav prema muzici takođe je dobro poznata, s obzirom na to da svira gitaru i peva, često učestvujući u muzičkim projektima koji podržavaju različite humanitarne inicijative.

Retko daje intervjue, ali svakako ima nekoliko izjava koje su ostale zapažene:

“Znam da često dobijam posao zbog izgleda. Nadam se da ću zadržati posao zbog načina na koji glumim.”

“U Britaniji samo radite svoj posao. Kad radite za američku TV emisiju, imate osećaj da ste deo ekipe, a tu je i elemenat liderstva, što je za mene bila kriva učenja jer je kulturološki veoma različita. U Britaniji, samo uradiš svoj posao, odeš i kažeš: Hvala.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THEO JAMES (@theojames016)

Budućnost

Sa predstojećim projektima u različitim fazama produkcije, Theo James nastavlja da se razvija kao glumac i kao osoba. Njegov angažman u industriji i van nje pokazuje da nije samo prolazna zvezda, već umetnik posvećen svojoj strasti i propratnim izazovima. Kao primer talenta i posvećenosti, Theo James ne prestaje da inspiriše i motiviše, čineći ga savršenim izborom za našeg Man Crush Monday.

Pročitajte i ovo: Od posesivnosti do požrtvovanosti: Čemu su nas naučile veze poznatih parova?

Naslovna fotografija: instagram.com/theojames016

Nikola Gudelj

Comments