story Marc ClarkModni dizajner i stilista Marc Clark rođen je u okrugu Prince George u Merilendu, SAD. Radio je, živeo i disao modu više od deset godina. Koordinisao je neke od najjačih modnih događaja, režirao bezbroj modnih revija, upravljao maloprodajnim objetima i radio sa brojnim humanitarnim organizacijama, uključujući Teens Count i Russell Simmons Rush Philanthropic.

Njegova linija Marcc postala je omiljena među najvećim i najopasnijim trendseterima u zabavnoj i modnoj industriji kao što su Rihanna, Mariah Carey, Diggy Simmons, Angela Simmons, Vanessa Simmons, Taraji P. Henson, Estelle, Will.I.Am, Jaslene Gozles i drugi.

Svaki njegov proizvod je jedinstven i strateški napravljen za hrabre osobe koje vole modu. S čvrstim fokusom na smele i avanturiste, ova linija je dizajnirana za jake, sigurne u sebe i odabrane koji mogu da rade šta god im padne na pamet i kojima uopšte nije stalo do toga šta bilo ko misli o tome.

WANNABE MAGAZINE: Da li si kao dečak znao da ćeš raditi u modnoj industriji?

Marc Clark: Oduvek sam znao da želim da budem u modi, ali nisam bio siguran do koje mere. Imao sam oko za lepe stvari i uživao sam u tome da se oblačim i biram sopstvenu odeću. Moda je za mene jedan kanal kroz koji izražavam svoja osećanja, misli i kreativnu energiju!

Kako si započeo karijeru?

Radio sam, živeo i disao modu preko 10 godina. Moji prvi koraci u industriji bili su koordinacija modnih događaja i modnih revija, a bio sam i menadžer maloprodajnih radnji dok sam živeo u Merilendu. Preselio sam se u Njujork pre više od četiri godine i započeo sa stažiranjem. Sarađivao sam sa BET, MTV, Vibe Magazine i Russel Simmons. Pre Marcc, osnovao sam kompaniju za majice sa svojim poznanikom i poslovnim partnerom i u tom trenutku smo bili u preko 50 maloprodajnih objekata u zemlji.

Kako bi opisao svoj stil?

Moj lični stil je zabavan, hrabar i pojednostavljen – ako sve to ima logike. Veliki sam ljubitelj cipela i aksesoara.

Tvoje leptir mašne i lisičji repići su sada veoma, veoma popularni i mnoge poznate ličnosti ih imaju. Da li si to očekivao kada si ih dizajnirao?

Ne, nisam očekivao da moji proizvodi postanu toliko popularni. Počeo sam da dizajniram na osnovu stvari koje volim i za koje osećam strast. Čaroban je osećaj videti da poznate ličnosti i kupci prihvataju moje kreacije. Taj osećaj predstavlja pogon i motivaciju zbog kojih radim ono što volim da radim.

Kome su namenjene ove kreacije?

Kada kreiram, uvek na umu imam svoje kupce, jer su oni ti koji nose moje proizvode. Pokušavam da stvaram komade koji su seksi, jedinstveni i modno napredni baš kao što i jesu.

Koji su tvoji omiljeni dizajneri?

Marc Jacobs, Raf Simons i Tom Ford. Ti pojedinci su genijalci u svojim oblastima i izuzetno me inspirišu. Svi oni rizikuju i pristupaju modi sa jednog napetog, kreativnog gledišta.

Gde pronalaziš inspiraciju kao dizajner?

Inspirišu me život, umetnost i sve oko mene. Koristim svoje okruženje da stvaram svoj rad.

Šta možemo očekivati od tebe u 2011. godini?

Marcc kolekcija proleće/leto 2011. kreće 3. januara na www.MarcClark.com. Ova kolekcija se sastoji od muških i ženskih majica i aksesoara. Zaista sam ponosan na tu kolekciju i novi web sajt. Očekujte da stigne još inovativnog dizajna i odeće!


Miki Živković je PR menadžer i glavni stilista svih kataloga i revija kompanije Greyhound u Bangkoku. Njegov život su moda i putovanja, hobi mu je šoping, a bolest od koje pati – manična kupovina.

Comments