Šta novac ne može kupiti?

Novac jeste važan, ali za egzistenciju, za preživljavanje. Skoro sam učestvovala u debati u kojoj sam se ja prva zalagala za tezu: “Novac je neophodan”. Pa i jeste i stvarno ne razumem one koji kažu: “Od ljubavi se živi”. A izvini, je l’ je ljubav jestiva? Toliko je parova koje ponesu osećanja i ne razmišljajući o budućnosti, zarobe se u četiri zida i žive od ljubavi tako što ih roditelji izdržavaju i vode se mišlju: “loša su vremena”. Ma sve i da jesu, loši su ljudi, a ti se u svakom vremenu moraš izboriti za svoje parče hleba i tu stavljam tačku.

Novac može mnogo toga kupiti i naravno da postoji druga strana novčića. Novac ponekad ljude natera da čine loše stvari: da kradu, manipulišu i bave se spletkama. Daleko od toga da je novac važniji od ljubavi, ali je surova istina da ljubav nestaje kada novca za preživljavanje nema. Oni najiskreniji potvrdiće ovo, dok oni sanjari u duši reći će kako sam materijalista.

Moguće da volim materijalne stvari, ali ne više od osećaja sreće i sigurnosti. Sto posto sam ubeđena da ni za najveće pare na ovom svetu ne bih menjala ovo malo što imam.

252 Moć, novac, sreća: Možemo li imati sva tri?
Comments