Vreme se promenilo, a ciljevi mlađih generacija drastično se razlikuju od onih iz prošlosti. Percepcija o tome koliko je plaćena profesija kojom se želimo baviti zasenjuje naše krajnje ciljeve, a sve je to produkt zaslepljenosti novcem i slavom. Novac se juri po svaku cenu, a što je najvažnije, ljudi zaborave na pravi izvor sreće: ljubav.

Koji je vaš krajnji cilj u životu, zapitajte se. Da li želite da postanete predsednik države? Da budete najmoćniji na svetu? Da se pridružite klubu milijardera? Ili, da jednostavno budete srećni? Na vama je da odlučite da li ćete se voditi pohlepom ili iskrenim emocijama i šta ćete na kraju dobiti.

U svakom slučaju, lični ciljevi su fokusirani na merenje uspeha kroz akumulaciju moći i novca. Ukoliko je vaša energija negativna i usmerena samo i isključivo na zaradu, tu sreće nema, a može biti izgubljeno sve, i bogatstvo i sreća.

Kada se igrate sa budućnošću, na kocku stavljate sve… i finansijsko stanje i privatni život, trenutke mira i harmonije. Novac koji gonite neće vas ostaviti na miru nijednog trenutka. Vremenom izgubićete jasnu viziju puta na koji ste krenuli. Zamagliće vam vidik propratne stvari i kratkotrajni užici koji dolaze kao nagrada za slepo gonjenje novca. Vođeni silinom svog ega i potrebama koje zahtevaju novac, stvarne i iskrene emocije padaju u vodu. Ljubav prema materijalnom ne može se porediti sa pravom ljubavlju. A kada postoji strast prema poslu, ona je evidentna i ne može da se prikrije.

Mislim da je najvažnije biti srećan, pa hajde da to i dokažemo.

169 Moć, novac, sreća: Možemo li imati sva tri?
Comments