Skandalozni editorijal maloletne manekenke!

Šesnaestogodišnja manekenka Hejli Klauson (Hailey Clauson) izazvala je skandal editorijalom koji je snimila za magazin “Pop”. Naime, skandal su izazvale fotografije na kojima se Hejli drži za ruke sa dvema golim ženama, od kojih je jedna porno glumica, kao i fotografija na kojoj je prikazana Hejli koju davi ruka nepoznatog muškarca. Svetski mediji reagovali su izuzetno burno, ukazujući na to da modna industrija nije mnogo radila na stvaranju zdravijeg radnog okruženja manekenki.

Slika 1 Modni zalogaji: Joga u pustinji, skandali maloletnih manekenki i vređanje Iraca

Promocija nasilja nad maloletnim devojkama u modnom magazinu

Aleksa Čang kao zamena za Kejt Mos?

Čuvena manekenka Aleksa Čang (Alexa Chung) oduševila je javnost kada je na reviji Stele Makartni (Stella McCartney) na Londonskoj nedelji mode nastupila sa mađioničarem ležeći na bodežima. Aleksa je tom prilikom izjavila da je više imala tremu od nastupa pred Rijanom (Rihanna) i Anom Vintur (Anna Wintour) nego od noževa na kojima je ležala; takođe je rekla da je prvi izbor kreatorke i mađioničara bila njena starija koleginica, Kejt Mos (Kate Moss) koja je nastup otkazala zbog paralizovane ruke, pa je spektakl posmatrala iz publike.

Slika 25 Modni zalogaji: Joga u pustinji, skandali maloletnih manekenki i vređanje Iraca

Impresivno i hrabro – bravo za Aleksu

Nova afera brenda Urban Outfitters!

Modni brend Urban Outfitters posle skandala sa kolekcijom inspirisanom Navaho Indijancima, upleo se i u skandal sa Amerikancima irskog porekla. Naime, kolekcija koju nude za Dan Svetog Patrika sadrži majice sa natpisima koji aludiraju na sveopšti irski alkoholizam. I za ove proizvode pokrenuta je peticija da se zabrane. Iako su na prvi pogled simpatični, moglo bi se reći da Urban Outfitters svoju popularnost grade etničkim skandalima, što je, kao što možemo videti na nekim primerima, nedopustivo.

Slika 34 Modni zalogaji: Joga u pustinji, skandali maloletnih manekenki i vređanje Iraca

Nema viskija za vas

Kanje Vest ponovo u subotnjim modnim vestima!

Kanje Vest (Kanye West) je rešio da postane redovna figura u vestima iz sveta mode. Tako je ovoga puta, u saradnji sa modnim kućama Colette i Giuseppe Zanotti, plasirao u prodaju cipele iz svoje prve kolekcije. Stoga su ove cipele sada dostupne u radnjama u Parizu. Cena – prava sitnica – oko 6,000 dolara! No, verujemo da je Kanje zadovoljan, jer je neko udostojio njegovu kolekciju prodaje. Držimo palčeve!

Slika 45 Modni zalogaji: Joga u pustinji, skandali maloletnih manekenki i vređanje Iraca

Kanje je konačno dostupan i u prodaji... za one sa dubljim džepom

Stela je prolupala!

Kao što svi ljubitelji mode znaju, dizajnerka Stela Makartni (Stella McCartney) sarađuje sa kućom Adidas na pravljenju dizajnerske sportske opreme, odnosno detaljnije, opreme za jogu. U kampanji za proleće/leto tekuće godine, Stela i Adidas prikazuju manekenku koja je izgubljena u pustinji i smrtno joj je dosadno dok čeka princa na beloj kamili da je spase. Od silne dosade, seti se da je trenutak kada si izgubljena u pustinji idealan za jogu! Ovom prilikom, čitateljkama koje se jave i prilože dokaze da su praktikovale jogu usred ekspedicije u pustinji lično ćemo omogućiti kontakt sa Stelom, radi potencijalnog ugovora i druženja! Koliko vas je ovako praktikovalo jogu?


Alitria Silva – Mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormanu želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormana Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Comments