A magazin godine je…

“Vogue US” je proglašen za magazin godine! Nagradu je popularnom magazinu dodelio Ad Age. Modna biblija je iza sebe ostavila kultni “Vanity Fair” i pobednika iz 2008. godine “The Economist”. Ana Vintur (Anna Wintour) ostaje kraljica glossy magazina. Za urednika godine je proglašen Tajler Bru (Tyler Brule), “Monocle magazine”, dok je za izdavača izabrana Kim Keler (Kim Kelleher), “Time”.

michelle williams cover vogue Modni zalogaji: Vogue odnosi pobedu, a Marks & Spencer dobija pojačanje

Michelle Williams na naslovnici oktobarskog "Vogue"-a

Saradnja koja obećava

Kambel Dan (Campbell Dunn), mladi dizajner je dobitnik nagrade Graduate of the Year 2011, koju dodeljuje Scottish Fashion Awards. Kreator će imati priliku da sarađuje se brendom Marks & Spencer tri meseca i tokom tog perioda će raditi na linijama muške i ženske odeće. Povodom primanja ovog prestižnog priznanja Kambel je izjavio: “Oduvek sam želeo da kreiram mušku garderobu, a sada imam i jedinstvenu priliku da to i ostvarim. Nadam se da će ova saradnja biti na duže staze.”

GYI0065179204 Modni zalogaji: Vogue odnosi pobedu, a Marks & Spencer dobija pojačanje

Dobitnik prestižne modne nagrade

Biba stvara novi modni klasik

Londonski brend Biba kreira cipele budućnosti. Ukoliko ste ljubitelj klasičnih komada poput Chanel 5 torbe, volećete i novu liniju obuće sa potpisom Biba. Obuća je inspirisana stilom tridesetih i četrdesetih godina i kao takva odlično se kombinuje uz lažeran i elegantan outfit. Autorka ove linije je Kejti Džejn Mekonači (Katie-Jane MacConnachie).

Biba2 V 5Oct11 pr b 320x480 Modni zalogaji: Vogue odnosi pobedu, a Marks & Spencer dobija pojačanje

Novi modni klasik

Spoj umetnosti i mode

Jedan od najvećih dizajnera današnjice – Kristijan Lubuten (Christian Louboutin) – u saradnji sa Piterom Lipmanom (Peter Lippmann), predstavio je kolekciju za jesen/zimu 2011/12. na nesvakidašnji način. Lookbook je fantastičan spoj umetnosti i mode. Oduševljenje ne kriju ni ljubitelji stila ni modni kritičari. Fotografije će biti izložene u muzeju dizajna u Londonu, gde će u martu biti proslavljena dvadesetogodišnjica od otvaranja prve Loubouten prodavnice u Parizu.

louboutin7 Modni zalogaji: Vogue odnosi pobedu, a Marks & Spencer dobija pojačanje

Više od umetnika - Christian Louboutin

Prvi pogled na jesenju kampanju Aleksandra Vanga

Zavirite iza kamere i upoznajte se sa jesenjom kampanjom koju potpisuje Aleksandar Vang (Alexandar Wang). Reč je o ready to wear promotivnom materijalu koji je sniman u napuštenom bruklinškom mlinu. Glavna uloga pripala je jednoj od najangažovanijih modela današnjice, Rakel Zimerman (Raquel Zimmermann). Režisersku palicu drži Fabijen Baron (Fabien Baron).

wang1sized1 Modni zalogaji: Vogue odnosi pobedu, a Marks & Spencer dobija pojačanje

Raquel Zimmermann za Alexandar Wang


Dragana Katić je student prava, autor bloga Fashion Dreams and Things i ljubitelj starih holivudskih filmova. Voli istoriju, modu i svoje prijatelje. Sve ono što smatra da je lepo ušuškava na stranice svog bloga.

Comments