Ah te predivne cipele sa crvenim đonom!

Sve mi znamo tačno šta to znači.

To je status među ljubiteljima mode. Znate ko ste ako ih nosite.

To su bez sumnje te čuvene Louboutin cipele.

To je taj osećaj prefinjenosti, ženstvenosti, moći, klase…

Louboutin se zakleo da će praviti cipele koje su kao drago kamenje i njegovi dizajni su upravo to i postali u svetu modne industrije.

Prošetajmo malo životnim putem jednog od najuticajnijih dizajnera cipela savremenog sveta…

Rođen je u Francuskoj 1964. Već u dvanaestoj godini osetio je prvu ljubav prema cipelama, da bi u šesnaestoj napustio školu i postao učenik u fabrici cipela.

Pre nego što je osnovao svoju kompaniju, radio je za Chanel i YSL. Priča kaže da je odlučio da dizajnira cipele vrtoglavo visokih štikli, nakon što je u jednom od pariskih muzeja video obaveštenje da su zabranjene visoke štikle, jer oštećuju pod.

1992. godine otvorio je prvu radnju. To je takođe godina kada je došao na ideju da oboji đon cipele u crveno što je postalo njegovo prepoznatljivo obeležje. Interesantna je priča o tome kako je dobio tu ideju. Zapravo je radio na novom modelu cipela i bio je frustriran, jer su mu izgledale nedovršeno. Jedna od njegovih radnica sa nalakiranim crvenim noktima ušla je da mu pomogne i upravo je taj Chanel lak on iskoristio da oboji đon.

Sarađivao je sa mnogim kreatorima , uključujući i Yves Saint Laurent-a, Jean-Paul Gaultier-a, kao i velikog Alexander Mc Queen-a.

Među njegovim vernim fanovima, jedna se izdvaja više od ostalih: Elizabeth Taylor. Samo jedan par cipela koji je ona posedovala prodat je za 20,000 dolara 2005. godine.

Ostvario je saradnju i sa kompanijom Mattel i napravljene su dve Barbie lutke sa Louboutin cipelicama.

Malo je poznata činjenica da nije samo crvena boja obeležje ovih čuvenih cipela. Jedno vreme, specijalne kolekcije su pravljene sa đonom nežno plave boje – za buduće mlade. Ta ideja se, nažalost, nije dugo održala.

Kreatorka i njegova prijateljica, Diane von Furstenberg, odlično je to rekla: ’’Christian je mađioničar, opsednut lepotom, nogama i stopalima. On razume žene i čini da se osećaju kao Pepeljuge.’’’

Pa drage moje, složićete se – naše staklene cipelice imaju baš taj crveni đon!

Izvor fotografija:


Nađa obožava šoping. ”Sve je pitanje dobrog ukusa” kaže Armani, a ona tako misli. Ne može da živi bez kafe, dobre muzike, životnih iznenađenja i ljudi koje voli.

Comments