Kako biste pratili aromu proleća, potrebni su vam ovi trikovi za svež miris u domu, koji prenose note omiljenog cveća u prostor u kom najčešće boravite. Svi znamo za mirišljave sveće, ali postoji toliko drugih načina za postizanje prijatnog mirisa u enterijeru i upravo zato smo za vas pripremili sve osim sveća kao nove ideje zahvaljujući kojima će kuća da zamiriše.

Trikovi za svež miris u vašem domu

Fokusirajte se na uklanjanje mirisa

Koliko god bilo zabavno igrati se mirisima, teško je održavati prijatnu aromu svog doma. Prihvatite ovo kao znak da proverite potencijalne probleme poput frižidera, kante za smeće i sudopere kako biste se uverili da sve miriše sveže. Bonus savet: Držite otvorenu kutiju sa sodom bikarbonom u frižideru da neutrališe mirise.

Dodajte difuzere

Ako još niste zakoračili u svet difuzera, propuštate. Oni donose slično širenje mirisa kao sveće, ali mogu da nastave da rade čak i kad niste kod kuće, i ne morate da se brinete oko toga da ste zaboravili da ih ugasite. Bez obzira da li birate difuzer esencijalnih ulja, praktični dodatak koji se priključuje u utičnicu ili klasičan difuzer sa štapićima, postoji mnogo opcija koje odgovaraju svakome.

Otvorite prozor

Ponekad je najbolji način da vaš dom miriše tako što ćete otvoriti prozor i uneti malo svežeg vazduha. Ovo zvuči vrlo prosto, ali nešto u suptilnom povetarcu osvežava celu kuću. Povećava se i cirkulacija vazduha, sprečavajući da postane ustajao i odnoseći sve preostale mirise kuvanja. Kako dolaze topliji meseci, unošenje sunčeve svetlosti je potpuni podsticaj raspoloženju.

Unapredite svoju rutinu pranja veša

Nikada ne potcenjujte moć kvalitetnog praška za veš. Miris dugo traje na odeći, koja ne samo da miriše dok je nosite, već i dodaje na lepoti mirisa vašeg ormara. Aroma posteljine, peškira i ćebadi ostaje u celoj kući i potpuno unapređuje vašu noćnu rutinu. Ova jednostavna promena osigurava i da se ipak radujete često omraženom kućnom poslu.

Napravite kuvanu mešavinu mirisa

Ne može biti lakša za napraviti i potpuno je prilagodljiva, plus, verovatno već imate neophodne sastojke kod kuće. Sve što treba da uradite je da stavite mirišljave sastojke – poput citrusa, začina i bilja – u šerpu sa vodom i pustite da se cela stvar krčka na laganoj vatri. Potom isključite šporet i ostavite šerpu na ringli nekoliko sati i miris će se širiti kroz celu kuću. Za proleće preporučujemo da dodate kriške limuna i limete, ruzmarin, mentu i ekstrakt vanile. Verujte, kad probate, bićete opsednuti. Stavite kuvanu mešavinu pre nego što vam dođu gosti, i oni će vas moliti da im otkrijete tajnu o tome koji su to trikovi za zavodljiv miris u vašem domu.

Koristite sprej za tkaninu na nameštaju

S obzirom na to da retko ko dubinski čisti nameštaj previše često, kako biste bili sigurni da vaše sofe uvek mirišu, koristite sprejeve za tkaninu na nameštaju kao vid osveženja arome sobe. To utiče pozitivno na čitav prostor, a za razliku od difuzera koji miris rasprši u vazduh, sprej za tkanine miris usmeri direktno na nameštaj. Za opciju bez troškova, možete i sami da napravite ovaj sprej kod kuće sa malo vode i nekoliko kapi eteričnog ulja.

Ubacite sveže cveće

Kupovina svežeg cveća za vašu kuću je fantastičan izgovor da sebi priuštite nešto lepo. Aranžirajte nekoliko cvetova u vazu da osvežite trpezarijski sto ili kuhinjski pult i dodate prostoriji obezbedite suptilan miris. Cvetovi koje možete dodati u vaš sledeći aranžman su ruže, jasmin, ljiljani i magnolije.

Pročitajte i ovo: Da i kuća prati prolećne vibracije: 10 načina da osvežite svoj dom za samo jedan dan

Naslovna fotografija: instagram.com/michelle_janeen

Milana Petković

Comments