Pre nego što sa vama podelimo zanimljive i kreativne ideje koje možete upotrebiti kako bi vaš lak za kosu dobio funkciju, hajde da zajedno priznamo da lakovi za kosu stoje, hvataju prašinu, katkad se upotrebe i nemaju ama baš nikakvu namenu (ne računajući onu osnovnu, stavljanje na kosu kako bi imala postojanost)!

Postoji više načina da lakovi za kosu dobiju namenu. Spremni da saznate o čemu je reč?

22 Mogućnostima nikad kraja: Brzo i lako sa lakom za kosu

Za čišćenje zavese!

Pranje zavesa je veliki posao i zahteva veliki napor! To ženama nekako najteže pada i da biste ih oprale potrebno je vreme. Samo skidanje zavesa je naporno, a onda i ponovno stavljanje i tako ukrug.

Posle ovolikog napora, žene se trude da održe zavese čistim što je moguće više i to i vi možete učiniti tako što ćete iskoristiti lak za kosu i povremeno ih prskati.

Lak za kosu sadrži supstance koje će pomoći da duže vremena budu čiste.

Za blistave cipele

Nijedne cipele ne mogu imati takav sjaj kao one namazane lakom za kosu. Ovako ispolirane cipele primetiće svi, a vi ćete moći da vidite svoj odraz, baš kao u ogledalu.

Kao sprej za muve

Dosadne muve možete unštiti tako što ćete naprskati sprej i puf, one će nestati.

33 Mogućnostima nikad kraja: Brzo i lako sa lakom za kosu

Lako uklanja mrlje

Mrlje od karmina, parfema i šminke na odeći, biće kao rukom odnesene ako stavite na to mesto malo laka za kosu. Ovo je prava magija i kada jednom isprobate ovu foru, praktikovaćete je do kraja života.

A kad pukne čarapa…

Ukoliko vam se desi da vam na nekom važnom događaju pukne čarapa, a nemate lak za nokte kod sebe, a vi trk u prodavnicu i kupite lak za kosu. Za tili čas će rešiti vaš problem.

Prepariranje cveća

Poslednja, ali ne i najmanje važna funkcija jeste da je lak pogodan za prepariranje cveća. Ukoliko dobijete divno aranžiran buket, ne brinite da će izgubiti stari sjaj. Samo ga poprskajte lakom za kosu i videćete kako će zadržati prvobitnu formu!

Izvor fotografija: minimagazin.info, lepotaizdravlje.rs , pogled.ba

Violeta Stojanović

Comments