veca Moj stil: Verica LukićWANNABE MAGAZINE: Šta je po tvom mišljenju stil?

Verica Lukić: Stil je pomeranje granica, spoj kreativnosti, maštovitosti, dobrih ideja. Spoljašnjim izgledom i odećom izražavamo ono što jesmo u životu. Ukratko, stil je odraz naše ličnosti.

Kako si izgradila svoj stil?

Trudim se da ne podlegnem uvek modnim trendovima, već da sama osmišljavam svoje odevne kombinacije stvarajući na neki način lični brend, kombinujući garderobu koja na prvi pogled deluje nespojivo, ali na kraju uvek urodi plodom.

Da li imaš svoj modni uzor?

Ne baš. Dopada mi se kako su obučene Šarliz Teron, Dženifer Eniston i Eva Mendez, ali nikada se ne bih trudila da kopiram njihov stil. Uvek je zanimljivije osmisliti nešto novo…

Koji je tvoj omiljeni brend i zašto?

Uglavnom biram garderobu po estetskom kriterijumu, ne po etiketi. U Beogradu najviše posećujem “Mango” radnje, a u inostranstvu bacim pogled i na Armani, Blumarine… Izbor je daleko raznovrsniji.

Moda u Srbiji?

Čini mi se da vlada blaga uniformisanost i da devojkama nedostaje maštovitosti, ali i hrabrosti da ponesu neke odevne kombinacije, jer ih možda brine reakcija okoline. Uvek je bolje biti originalan nego potpuno neprimećen.

Šta misliš o modi i našoj estradi?

I tu je situacija slična. Dokaz su jedni te isti stilisti, oko kojih se naša estrada utrkuje, koji su prisutni u skoro svim modnim editorijalima. Ali naravno da uvek ima izuzetaka…

Koji je tvoj omiljeni komad garderobe?

U poslednje vreme haljine, a ranije su to bile farmerke.

Koje boje najčešće nosiš?

Leti najviše nosim belu boju i neke svetlije nijanse, a zimi tamnije. Mada, nema pravila.

Comments