Razgovor o menstruaciji

Pa, to nije nešto što možete da ne pomenete i što će proći nezapaženo. Prva prilika je ona kad ne želite (ili želite) seks, za vreme menstruacije i potrebno je da o tome razgovarate. Ako imate naporan PMS i bolne grčeve za vreme menstruacije, partner to mora znati i naučiti da hendluje.

Priče iz prošlosti

Bivši partneri, deo su emotivne strukture i vas i vašeg partnera. Ponekad ti razgovor i prošlim vezama bace pravo svetlo na neki zamagljeni momenat u vašoj vezi, pa vam stvari postanu jasnije. S pravom se pribojavate takvih razgovora, zaista možete saznati neke neprijatne stvari, sa kojima možda nećete umeti da se nosite odmah.

Dlakavost i ostale telesne divote

Na sastanak idete sređeni, našminkani istuširani i depilirani. Koje su šanse da takvi budete svakog dana, uz svog partnera? Ako brijete noge, dlake će vam narasti tokom noći, a ako spavate zajedno, on će osetiti kako bockaju. Ako se depilirate, morate pustiti dlake da narastu, da bi mogle da se počupaju. Dakle, vaš čovek će vas viđati u najgorim izdanjima i to je normalno i uobičajeno.

Kad se prvi put razbolite

Možete se osećati užasno i pokušavati da se izolujete od partnera dok ste bolesni, možete i njega zaraziti, pa zajedno biti bolesni (nema ničeg romantičnog u tome), ali tu ste da brinete jedno o drugom u najosnovnijem smislu.

Prvi put kad morate biti brutalno iskreni

To je test tolerancije i komunikacije. Možda jednostavno morate da kažete partneru da u nečemu debelo greši, ili da mu je neko ponašanje potpuno neadekvatno, ili da u nečemu izgleda užasno i objasniti mu zašto je to tako, smireno i argumentovano. Kad je nešto istinito, onda dopire do druge osobe, koliko god se ona u prvom trenutku uvredila ili opirala, zapitaće se. Ovo obično vodi ka tome da se međusobno konsultujete oko stvari u kojima ste loši ili nesigurni ili neuki, jer znate da će vam partner dati prave savete i da će vam iskreno reći ako ste u nečemu zabrljali.

Kad vaša veza podnosi sve ove momente i istrajava, znači da se stvarno volite i da ste rešeni da vam uspe.

Naslovna fotografija: instagram.com/travelcouple.edition

Brankica Milošević

Comments