Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Muzika igra veoma veliku i bitnu ulogu u stvaranju filmske priče. Ona prati likove, njihove uspone i padove i može da traje mnogo više od filma. Neke pesme su doživele najveću popularnost, jer su ih milioni čuli u filmovima, a neke bez obzira na sve traju već decenijama. Ukoliko imate film gde se poklope priča i muzika, vi imate hit. Nema te osobe koja nije poželela da bar jednom ima muzičku pratnju u bitnim životnim situacijama.

“Trejnspoting” (Trainspotting)

Film Danija Bojla (Danny Boyle), snimljen po istoimenoj knjizi, obiluje pesmama koje savršeno oslikavaju život heroinskih ovisnika. Od Igi Popa (Iggy Pop) do Dejvida Bouvija (David Bowie) – ovde se sve može naći. Od prvog prikazivanja do danas, ova filmska muzika zauzima visoko mesto na listama.

“Vozač” (Drive)

Film sa Rajanom Goslingom (Ryan Gosling) je isto osvojio publiku muzikom, a tvorac filma je odlučio da igra na kartu elektronike. Dao je kompozitoru miks pesama koje mu se sviđaju i rekao da napravi nešto slično tome, što je ispalo bolje nego očekivano.

Drive 1 Najbolja filmska muzika

Muzika je samo pomogla scenama vožnje

“Brilijantin” (Grease)

Možda neki nisu veliki fanovi ovog mjuzikla, ali njegova muzika i pesme su obeležile čitave generacije. Poslednju pesmu, kada mirna Sendi (Sandy) postaje buntovnica, u izvedbi glavnog para – sigurno većina nas zna. Čak i rado đuska uz nju.

“Pretparačke priče” (Pulp fiction)

I da niste fanovi dela Kventina Tarantina (Quentin Tarantino), ne možete reći da je muzika u njegovim filmovima loša. Za ovaj film je napravljen miks rokenrola, popa i soula, a dosta poznatih umetnika je dalo svoj doprinos, poput Kool and the Gang, Al Grin (Al Green) i Riki Nelsona (Ricky Nelson).

“Jutarnji klub” (The Breakfast Club)

Film bez kojeg se osamdesete teško mogu zamisliti, a zbog kojeg je pesma “Don’t You Forget About Me” od Simple Minds postala planetarno popularna.

“Telohranitelj” (The Bodyguard)

Muzika za ovaj film je stvorena uz pomoć glavne zvezde, pevačice Vitni Hjuston (Whitney Houston) i album je nagrađen Emijem i otišao u platinasti tiraž – prodat je u 44 miliona primeraka, a pesma “I Will Always Love You” je ostala zapisana u holivudskim analima.

“Zgodna žena” (Pretty Woman)

Romantična komedija u kojoj glume Ričard Gir (Richard Gere) i Džulija Roberts (Julia Roberts) obiluje prelepim pesmama. Izabrane su najviše pop pesme, ali i drugi žanrovi su zastupljeni.

“Gospodar prstenova” (Lord of the Rings)

Muzika za trilogiju snimljenu po Tolkinovim (J.R.R. Tolkien) knjigama je autorsko delo Hovard Šora (Howard Shore), čije su kompozicije postigle veliki uspeh. Pored njegovih kompozicija, na albumu se nalaze i pesme od Enje (Enya), Bili Bojda (Billie Boyd) i Ani Lenoks (Annie Lenox).

Enya 2 Najbolja filmska muzika

Njene pesme su dočarale Tolkinov svet bez ikakvih problema

“Top-gan” (Top Gun)

Iako je prošlo skoro tri decenije od prvog prikazivanja, muzika iz ovog filma je i dalje popularna. Mnogi uspešni pevači, kao Brajan Adams (Bryan Adams), odbili su da se njihova muzika koristi, što je iskoristila grupa Berlin. Pesma “Take My Breath Away” je ostala neprevaziđena balada.

“U stvari ljubav” (Love Actually)

Britanska komedija koja se obavezno gleda pred svaki Božić. Razlog njene popularnosti verovatno leži u dobroj glumačkoj postavi, dobroj priči i fantastičnoj muzici. Ima male razlike u pesmama za američko i englesko tržište, ali to nije uticalo na dobar prijem kod publike.


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Editors choice