1990.

Konačno se tek 90-ih godina pojavio minimalizam kao trend koji je i sada zastupljen u velikoj meri. Jednobojnost, svedenost, mirne forme, sve je ono što karakteriše ovaj način dekoracije koji će verovatno uvek biti popularan i prisutan.

11 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Ono što je ova decenija dovela, iako nije loše u samoj suštini, jeste bež kao glavna boja koja preovladava u enterijeru. Ali prevelika njena upotreba, prenatrpanost komada u ovoj boji i sasvim hladni tonovi jesu doveli do toga da se kao takav, ovaj trend brzo otkloni.

12 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

2000.

Sasvim novo, početkom trećeg milenijuma za kuhinje je vodeći postao čelik u kojem su skoro cele ili u kombinaciji sa drvetom, što je učinilo da izgleda perfektno i da bude trend koji je i dalje jako popularan.

13 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Međutim, ono šta se pojavilo i brzo nestalo jeste slabo osvetljenje, jer ipak kuhinja zahteva jaku svetlost, te tamne boje komada nameštaja i elemenata, brzo su svom srećom iskorenjeni iz dekoracije domova.

14 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

2010.

Moramo priznati da je trenutno jedan od najboljih trendova u dekorisanju i uređenju domova onaj koji vlada u poslednjih nekoliko godina. Svetle boje, puno svetlosti, svedenosti, minimalizam i pastelne nijanse, najbolji su načini da svoje domove bilo ko uredi i u njima uživa na najbolji mogući način.

15 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Ono šta nam se nije dopalo jesu sveprisutne cik-cake šare i dezeni, koji se sve ređe koriste, tako da ostavljaju mesta da se ovaj dobar trend svetlih nijansi upotpunjuje nekim dobrim i kvalitetnim elementima.

16 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Pročitajte još i ovo:

Nauka je potvrdila: Ovo su najbolje boje za svaku od tvojih prostorija u stanu

#Instainspo: Kako da organizuješ i dekorišeš svoj modni kutak?

8 koraka do spavaće sobe iz snova

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.purewow.com

Slobodan Veličanin

Comments