Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

1/3

Ljubiteljima dekoracije i uređenja domova uvek je zanimljivo i uvek je neiscrpna inspiracija ono šta se dešavalo pre, šta je u nekim prethodnim godinama i decenijama bilo popularno i šta je bilo u nekom trenutku aktuelno kada je enterijer u pitanju. Zato sada i “prolazimo” kroz trendove koji su vladali i bili aktuelni negde početka 20. veka, pa sve do danas, ali obuhvatamo kako ono najbolje što se tada pojavilo, tako i ono najgore.

1920.

Ono šta je neodoljivo, pa čak i sada kada neko ima u svom stanu, kući, jesu kolica sa pićem koja uglavnom imaju dve police, pa su na jednoj flaše, a na drugoj čaše za njih. Malo holivudskog glamura iz 20-ih godina prošlog veka, savršeno zar ne?

1 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Međutim, ono što nije tada bilo dobro i šta je izgledalo malo kič jeste dekoracija u baroknom stilu koja je sva prenaglašena i suviše natrpana, zbog čega je ovo definitivno najgore što je tada bilo u trendu.

2 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

1940.

Podovi su uvek u prošlom veku bili prekriveni raznim tepisima, nekim drugim materijalima, i skoro da nije postojao dom koji nije imao nešto bar na svom podu, za razliku od današnjeg vremena kada se većina oslobađa takvih navika. Međutim, 40-ih godina je bilo jako popularno imati krparice na podovima, koje su izgledale zaista lepo i davale su toplinu jednom domu, zbog čega se i danas mogu često videti, posebno u kuhinjama i trpezarijama.

3 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Ali, pored njih, ono za šta se mnogo njih odlučivalo i to najviše iz praktičnih razloga, jeste linoleum u raznim dezenima koji je dobro što je “nestao” iz sveta enterijera i dekoracije.

4 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

1960.

Danas je ovo sasvim normalno negde videti, ali, tih 60-ih godina pojavili su se sasvim novi dizajni, nove forme sijalica, lustera, zidnih lampi, koje su čak nazivane često psihodeličnim i “uvrnutim”. Ali, uz stil koji se tada propagirao, ovo je bilo pravo osveženje i trend koji izgleda perfektno.

5 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Ali se tada pojavilo i ono šta nije shvatljivo zašto je iko voleo, zidove u drvetu, odnosno nekoj vrsti šper ploče koja daje hladan i izgled koji nijedan dom ne bi trebalo da ima.

6 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Editors choice