Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/3

Ljubiteljima dekoracije i uređenja domova uvek je zanimljivo i uvek je neiscrpna inspiracija ono šta se dešavalo pre, šta je u nekim prethodnim godinama i decenijama bilo popularno i šta je bilo u nekom trenutku aktuelno kada je enterijer u pitanju. Zato sada i “prolazimo” kroz trendove koji su vladali i bili aktuelni negde početka 20. veka, pa sve do danas, ali obuhvatamo kako ono najbolje što se tada pojavilo, tako i ono najgore.

1920.

Ono šta je neodoljivo, pa čak i sada kada neko ima u svom stanu, kući, jesu kolica sa pićem koja uglavnom imaju dve police, pa su na jednoj flaše, a na drugoj čaše za njih. Malo holivudskog glamura iz 20-ih godina prošlog veka, savršeno zar ne?

1 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Međutim, ono što nije tada bilo dobro i šta je izgledalo malo kič jeste dekoracija u baroknom stilu koja je sva prenaglašena i suviše natrpana, zbog čega je ovo definitivno najgore što je tada bilo u trendu.

2 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

1940.

Podovi su uvek u prošlom veku bili prekriveni raznim tepisima, nekim drugim materijalima, i skoro da nije postojao dom koji nije imao nešto bar na svom podu, za razliku od današnjeg vremena kada se većina oslobađa takvih navika. Međutim, 40-ih godina je bilo jako popularno imati krparice na podovima, koje su izgledale zaista lepo i davale su toplinu jednom domu, zbog čega se i danas mogu često videti, posebno u kuhinjama i trpezarijama.

3 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Ali, pored njih, ono za šta se mnogo njih odlučivalo i to najviše iz praktičnih razloga, jeste linoleum u raznim dezenima koji je dobro što je “nestao” iz sveta enterijera i dekoracije.

4 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

1960.

Danas je ovo sasvim normalno negde videti, ali, tih 60-ih godina pojavili su se sasvim novi dizajni, nove forme sijalica, lustera, zidnih lampi, koje su čak nazivane često psihodeličnim i “uvrnutim”. Ali, uz stil koji se tada propagirao, ovo je bilo pravo osveženje i trend koji izgleda perfektno.

5 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Ali se tada pojavilo i ono šta nije shvatljivo zašto je iko voleo, zidove u drvetu, odnosno nekoj vrsti šper ploče koja daje hladan i izgled koji nijedan dom ne bi trebalo da ima.

6 Najbolje i najgore dekoracije doma kroz decenije

Editors choice