Kao i svake godine u slično vreme, ovih dana očekuje se vrhunac profesionalnog američkog fudbala. Pripreme, popularnost i euforija koja se vezuje za sportsko finale svedoče o tome da je Super Bowl evoluirao u američki nacionalni praznik. Za sekund emitovanja tokom jednog od najgledanijih televizijskh događaja u SAD-u izdvajaju se milioni, a imena koja nastupaju tokom poluvremena uvek su zvezde najvišeg ranga. Iako na pomen reklama daljinski obično potežemo brže od prosečnog revolveraša u vesternu, u ovom takmičenju očekujemo ih sa nestrpljenjem, jer su kompanije spremne da ponude najbolje što imaju.

Pogledajte koje smo izdvojili.

15. Pepsi “Moraš to da imaš” sa Sindi Kraford (1991)

Devedesetih je retko koja manekenka mogla da se poredi sa Sindi Kraford, a miljenica nacije je postala kada je u Super Bowl reklami izašla iz crvenog ferarija u kratkom šortsu i potražila osveženje u Pepsi limenci.

14. Reebok “Teri Tejt, kancelarijski lajnbeker” (2000)

Produžili ste pauzu? Dosađujete kolegama? Ne reciklirate? Ako vam je do sada polazilo za rukom da se izvučete, u vašoj firmi bi mogao da se nađe i zavodi red Teri Tejt, NFL zvezda kojoj nežnost nije jača strana.

13. WWF  “Kapiraš?” (2001)

Pre nego što je prešla u WWE (World Wrestling Entertainment) i postala više gluma nego borba, WWF (World Wrestling Federation) bila je popularnija od fudbala i u ovoj reklami je sve obožavatelje podsetila zašto.

12. Old Spice “Muškarac na kakvog bi vaš muškarac mogao da liči” (2010)

Ako će jedan gel za tuširanje pomoći da moj muškarac liči na glumca iz reklame, Old Spice je našao još jednog kupca.

11. Gatorade “Majkl Džordan protiv Majkla Džordana” (2003)

Jedini koji može da pobedi Majkla Džordana jeste upravo Majkl Džordan! Brend energetskog pića Gatorade napravio je zanimljivu borbu stavivši u duel Majkla od 23 i 39 godina. A pobednik je…

10. Doritos “Kada dete ošamari” (2010)

Postoje stvari do kojih nam je stalo i koje ne treba dirati. Za dečaka iz reklame to su njegov omiljeni čips i njegova mama.

9. Budweiser žabe (1995)

Možda žabe i nisu životinje koje bismo želeli da vidimo na svojim TV ekranima, ali zahvaljujući reklami u kojoj svaka izgovara jedan slog imena kompanije, postale su nam, ako ništa drugo, simpatične.


Vesna Marić 

 

Comments