Prvi deo možete pročitati ovde. 

8. Monster.com “Kada odrastem” (1999)

Na pomalo provokativan način online kompanija za posredovanje pri zapošljavanju Monster.com navela je da se zapitamo da li je naš trenutni posao ono što smo želeli da budemo kad odrastemo.

7. Majkl Džekson za Pepsi (1984)

Iako bi se remiks pesme “Billy Jean” za potrebe Pepsi reklame mogao protumačiti kao skrnavljenje, Majkl Džekson je verovatno za to bio dobro nagrađen.

6. FedEx “Izgnanik” (2003)

Kompanija FedEx podsetila nas je na film “Izgnanik” (Castaway), u kome Tom Henks ostaje zarobljen na pustom ostrvu sa paketom koji nije uspeo da isporuči, i u reklami ponudila drugi završetak. A šta je bilo u paketu?

5. McDonald’s “Showdown” sa Lerijem Birdom i Majklom Džordanom (1993)

Obračun Majkla Džordana i Lerija Birda jedna je od najboljih reklamnih kampanja NBA lige. Svoje košarkaško umeće igrači su iskoristili kao moćno oružje u borbi za jedan McDonald’s obrok. Šut sa zgrade- nemoguće?

4. Kad Bar Rafaeli poljubi štrebera (2013)

Za svoju drugu Super Bowl reklamu kompanija Go Daddy izabrala je u najmanju ruku neobičan spoj izraelskog modela Bar Rafaeli, koja predstavlja lepotu, i štrebera Voltera (Džesi Hajman), koji je na strani intelekta. Možda vas nisu ubedili da su savršen par, ali su se za, kako mnogi kažu, najbolji poljubac u istoriji Super Bowl reklama, zaista potrudili.

3. Budweiser i “Wassssup!” (2000)

Ponekad nije bitno šta kažete, nego kako to kažete, a uz pravo naglašavanje i jedno pivo, ortacima ne treba mnogo za međusobno razumevanje.

2. Coca-Cola i “Mean Joe Green” (1979)

“Hej, klinac, hvataj.” Za mnoge u jednoj od najboljih Super Bowl reklama svih vremena, Džo Grin, čuveni igrač odbrane čija se karijera u tom periodu lagano privodila kraju, poručio je da je i on samo čovek.

1. Eli Lendri i Doritos 3D (1998)

Eli Lendri u kombinaciji sa čuvenim tortilja čipsom prevazišla je i Sindi Kraford i Pepsi iz 1991, a  ova reklama proslavila je bivšu Miss SAD-a.


Vesna Marić 

 

Comments