The Last Witch Hunter

Današnji svet krije mnoge tajne, ali jedna od najvećih je da veštice i dalje žive među nama. Pre nekoliko vekova, Kaulder kog tumači Vin Diesel, uspeo je da ubije skoro sve moćne veštice osim kraljice svih veštica, koja je u međuvremenu razvila liniju svojih vernih pratilaca. Pre svoje “smrti” je proklela ovog ratnika svojom besmrtnošću, što ga je odvojilo od njegove tadašnje ćerke i žene koje su preminule. Njegovo preživljavanje sada preti celom čovečanstvu, a on ima jako malo vremena da spasi svet. Savršen spoj naučne fantastike i akcije u ovom jednostavnom filmu.

Hansel & Gretel: Witch Hunters

Svi dobro znamo priču o Ivici Marici, kako je prevedeno kod nas, iliti Hansel and Gretel u originalu. Lovci na veštice u obliku ova dva lika koji su u originalu iz nemačke narodne bajke su savršeno prikazani u ovom filmu zahvaljujući glumcima Jeremy Renneru i Gemmi Arterton. Još jedan fantastičan film za gledanje, bez da imaš strah od groznih scena kao u horor filmovima.

The Haunted Mansion

Bazirano na priči o jednoj vožnji u parku, The Haunted Mansion prati priču porodice Evers koja pokušava da ode zajedno na odmor sve dok ih Jim Evers ne natera da provedu nekoliko dana u vili koju želi da proda. Porodica mora tamo da provede noć nakon oluje, gde će imati zadatak da reši misteriju koja prati ukletu vilu. Eddie Murphy u glavnoj ulozi ovog Disney filma je dobitna kombinacija za lagan film sa tematikom Noći veštica. 

Halloweentown

Halloweentown je film televizijskog kanala Disney, i važi za jedan od Halloween klasika. Brat i dve sestre imaju zabranu od majke da slave Noć veštica, što ih vodi do toga da prate svoju baku u magičan Halloweentown gde otkrivaju da su oni potomci duge loze veštica. Ako ti je baš dosadno, upali ovaj film jer ima još dva nastavka koje možeš binge-watchovati!

Ghostbusters 

Ghostbusters možeš gledati u dve verzije. Ona iz 1984. godine je originalna i rađena je sa ekipom glumaca Bill Murrayom, Dan Aykroydem, Sigourney Weaver, Harold Ramisom i Rick Moranisom i predstavlja prvu verziju u kojoj se ova ekipa bori sa duhovima. Sa druge strane, u doba feminizma imamo i žensku verziju ovog filma u vidu reboota iz 2016. godine. Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones i Chris Hemsworth su bili dobitna kombinacija za ovu komediju o duhovima uz koju smo se slatko smejali!


izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Jovan

Comments