Na pitanja o otvorenosti i spremnosti za eksperimentisanje, muškarci su u većoj meri veoma raspoloženi za razne igre, ali ta “veća mera” procentualno ne prelazi 30. U okviru ovog procenta su i muška priznanja – seks koji se razlikovao od svega što su do tada iskusili, proglašavali su najboljim seksom ikad, baš iz tog razloga, što su u njemu otkrili nešto novo i pomerili granice.

Za eksperimentisanje nije potrebno da se pojavi neka osoba i ponudi vam avanturu u kojoj ćete na kratko pobeći iz odnosa u kome se nalazite, iz seksualne rutine koju imate, pa i iz sebe samog – mada nam je to tako predstavljeno u filmovima i romanima. Upravo suprotno – dugogodišnja veza ili brak, dobro poznavanje partnera i istrajno poverenje, stvaraju uslove za eksperimentisanje, na koje se mnogi parovi odlučuju, usklađujući svoje seksualne fantazije, ili nastojeći da jedno drugom ispune želje i izađu u susret.

Dakle, fantastično seksualno iskustvo sa partnerom generalno ne igra ulogu u odluci da se sa tom osobom provede život, odnosno ne utiče na izbor bračnog partnera, bar kada su žene u pitanju. Muškarcima je izgleda, dobar seks u braku važniji, a za oba pola, u trajnom ljubavnom odnosu postoji šansa da se kvalitet seksa popravi i unapredi, jer poverenje i želja za učvršćivanjem odnosa sa godinama rastu i stvaraju uslove da partneri budu potpuno opušteni i slobodni jedno sa drugim, da povere jedno drugom svoje tajne želje, ili da se zajedno upuste u igru i eksperimentisanje da bi pronašli šta je ono što im oboma prija i uzbuđuje ih. Nema recepta za to šta par treba da radi i kakvi treba da budu ti eksperimenti i gde su granice – partneri to sami dogovaraju i utvrđuju.

Dobar seks nije razlog da uđete u brak, ali jeste bitan sastojak dobrog braka, odnosno duge veze, i ako na početku i nije bio tako ispunjavajući, sa godinama postaje sve bolji, epilog je brojnih istraživanja o ovoj temi.

Izvor fotografija: instagram.com/whiskeyandkisses

Brankica Milošević

Comments