Koliko vas još nije pojelo nijedan sladoled ove godine? Nažalost i ja sam u toj grupi i nije mi lako zbog toga. Sladoled obožavam, ali jednostavno nemam naviku da ga kupujem ili da planski “idem na sladoled”. Konzumiram ga isključivo da na moru, jer eto, uvek se neko drugi seti da ga kupi, pa se ja vrlo rado pridružim. Međutim, iako nisam uspela da sladoled uvrstim u svoju kupovnu naviku, našla sam način kako da uživam u ovoj omiljenoj poslastici, a da ne izlazim iz kuće. U nastavku ti otkrivamo recepte za preukusne sladolede koje ćeš moći da napraviš sama kod kuće i apsolutno nećeš više poželeti onaj kupovni.

Malina i Limoncello

Malina i limun imaju jako kompatibilne ukuse, pa zašto onda ne dodati malo limoncella? Alkohol u sladoledu doprineće mnogo zabavnijem ukusu, a i sigurno ukusnijem doživljaju.

Sastojci:

230-240g malina

1 šolja šećera, podeljena

3 kašike limoncella

2 kašike soka od limuna

2 jaja

2 šolje slatke pavlake

1 šolja mleka

Priprema: Maline stavi u posudu zajedno sa pola šolje šećera, limoncellom i limunovim sokom, promešaj i ostavi u frižideru oko 2 sata. Ukoliko koristiš zamrznute maline odledi ih preko noći pa nastavi. Ukoliko kostiš sveže nekoliko puta ih izmešaj u ta 2 sata. Za to vreme u drugoj posudi mikserom umuti jaja oko 2 minuta i polako dodaj drugu polovinu šećera, muti još nekoliko minuta dok jaja ne postanu vazdušasta. Dodaj slatku pavlaku  nastavi da mutiš, a onda smesi dodaj mleko i nastavi da mutiš dok se smesa ne zgusne. Dodaj maline i promuti još malo. Smesu ubaci u blender, ili u nutribullet ako je potrebno, a onda stavi u zamrzivač.

Comments