Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Koliko vas još nije pojelo nijedan sladoled ove godine? Nažalost i ja sam u toj grupi i nije mi lako zbog toga. Sladoled obožavam, ali jednostavno nemam naviku da ga kupujem ili da planski “idem na sladoled”. Konzumiram ga isključivo da na moru, jer eto, uvek se neko drugi seti da ga kupi, pa se ja vrlo rado pridružim. Međutim, iako nisam uspela da sladoled uvrstim u svoju kupovnu naviku, našla sam način kako da uživam u ovoj omiljenoj poslastici, a da ne izlazim iz kuće. U nastavku ti otkrivamo recepte za preukusne sladolede koje ćeš moći da napraviš sama kod kuće i apsolutno nećeš više poželeti onaj kupovni.

Malina i Limoncello

Malina i limun imaju jako kompatibilne ukuse, pa zašto onda ne dodati malo limoncella? Alkohol u sladoledu doprineće mnogo zabavnijem ukusu, a i sigurno ukusnijem doživljaju.

Sastojci:

230-240g malina

1 šolja šećera, podeljena

3 kašike limoncella

2 kašike soka od limuna

2 jaja

2 šolje slatke pavlake

1 šolja mleka

Priprema: Maline stavi u posudu zajedno sa pola šolje šećera, limoncellom i limunovim sokom, promešaj i ostavi u frižideru oko 2 sata. Ukoliko koristiš zamrznute maline odledi ih preko noći pa nastavi. Ukoliko kostiš sveže nekoliko puta ih izmešaj u ta 2 sata. Za to vreme u drugoj posudi mikserom umuti jaja oko 2 minuta i polako dodaj drugu polovinu šećera, muti još nekoliko minuta dok jaja ne postanu vazdušasta. Dodaj slatku pavlaku  nastavi da mutiš, a onda smesi dodaj mleko i nastavi da mutiš dok se smesa ne zgusne. Dodaj maline i promuti još malo. Smesu ubaci u blender, ili u nutribullet ako je potrebno, a onda stavi u zamrzivač.

View this post on Instagram

#icecream #inspo #recipe

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Editors choice