Kako je gledanje filmova svima nama najaktuelnija radnja u samoizolaciji, nove liste predloga nisu naodmet! Iako smo do sada sigurno pogledale mnoštvo različitih filmskih žanrova, uvek se nađe neki novi film koji smo propustile kada smo pretraživale. Bez obzira na druge žanrove koji su takođe sjajni, uvek želimo film koji će držati našu pažnju, zaintrigirati nas i izazvati  lupanje srca, a i napetost. Zato, trileri nikada ne izlaze iz mode. Da budem iskrena, mislim da nam ovakvi filmovi nikada neće dosaditi, jer su uvek inovativni i iznova budemo iznenađeni preokretom i krajem filma. Stoga, ovo su definitivno najbolji trileri koji manipulišu našim osećajem tenzije i napetosti.

Seven (1995)

Film prati dva detektiva koje glume maestralni Bred Pit i Morgan Friman, jedan početnik drugi veteran, koji pokušavaju da uhvate serijskog ubicu koji koristi simbole sedam smrtnih grehova – požuda, ponos, žrtvovanje, gnev, lenjost, pohlepa i zavist – kao svoje motive za gnusna ubistva. Brutalan, brilijantan i neizvestan film sa preokretom od koga će vam zastati dah!

Memento (2000)

Čovek sa kratkotrajnim gubitkom pamćenja pokušava da pronađe ubicu svoje žene. Zbunjujući, konstantan povratak u prošlost i zaokreti savršeno se slažu sa naracijom Leonarda i njegovim problemom sa pamćenjem. Kako bi našao silovatelja i ubicu svoje žene, tetovira značajne tragove i detalje koje je pronašao na svom telu nadajući se da će mu to pomoći da dođe do krivca.

Oldboy (2003)

Nakon što je bio kidnapovan i zatvoren 15 godina, Oh Dae-Su je oslobođen, ali samo da bi otkrio da mora da pronađe svog kidnapera za samo pet dana. Vrlo napete radnje koje će nas možda na momente i iznervirati, sigurno će na kraju rezultirati pozitivnim utiscima o filmu!

Fargo (1996)

Džeri Lundegard i njegov pomoćnik izvode kriminalno delo koje ipak nije najbolje izvedeno zbog iznenadnog nasrtanja na žrtvu zločina. Stoga, uporni policijski rad trudne inspektorke Marge Gunderson  dovodi do iznenadnih otkrića! Sjajan triler sa komičnim momentima!

The Departed (2006)

Policajac na tajnom zadatku i “krtica” u policiji pokušavaju da identifikuju jedan drugog dok se infiltriraju u irsku bandu u Zapadnom Bostonu.

Comments