U prvom delu članka naveli smo pet grešaka koje se najčešće javljaju u spavaćoj sobi. U narednim redovima nastavljamo sa još nekoliko, nadajući se da će vam biti od pomoći. Ovo su nove seks greške:

Seks greške #6: Iznenaditi ga nečim divljim, što pre toga niste probali

Ukoliko već želite da pređete na divlju stranu, razgovarajte prvo o tome. Poruke, karte za omiljene koncerte, cveće, omiljeni kolač, svakako jesu materijal za lepo iznenađenje. Međutim, povezi, lisice, i ostali alati iz ovog spektra, nisu.

Takođe, isprobavanje sa mestima koja prethodno niste praktikovali da zadovoljavate, mogu biti viđena ne samo kao loši maniri nego, štaviše, kao napad. Pazite kako prilazite seksu.

Seks greške #7: Izgovaranje tuđeg imena

“Srećno sa izvlačenjem iz toga”, kaže seksolog Tejlor. Da biste se iskupili, verovatno ćete morati da operete dosta sudova i budete veliki broj puta na kolenima (ako znate šta hoću da kažem).”

Naravno, dosta zavisi i od toga čije ste ime rekli – Džordž Klunijevo ili ime svog bivšeg dečka – naročito ako se vaš sadašnji momak pita jeste li zaista preboleli svog bivšeg. Mogli biste da mu odgovorite da je ovakva fantazija vrlo česta i da nema suštinu.

Iskreno, ja u ovakvoj situaciji nikada nisam bila, niti znam ikoga ko jeste. Ovakve situacije su, vrlo verovatno, produkt scenarija za film, ne toliko za realan život. Kažite da sam staromodna, ali ja verujem u odnose (bilo one koji se odvijaju u krevetu, ili van istog) koji podrazumevaju monogamiju želje i posvećenost svom partneru.

Naravno, jasno je da smo poligamna bića i da smo vaspitanjem došli do ustoličenja monogamije. Međutim, uvek ću imati stav da je zdravije da budemo s nekim (neko) vreme dok nam ta osoba prija i sa njom uživamo, nego da budemo dugo samo zato što nam je bezveze da raskinemo, pa onda dovedemo sebe u situaciju izgovaranja imena koje više želimo pored sebe od tog kog već imamo. U svakom slučaju, ako nemate čistu savest kada se skinete i legnete pored nekoga, pazite šta govorite.

Seks greške #8: Prikrivanje da imate SPB (seksualno prenosivu bolest)

Mnogi sa SPB-jem strahuju da će biti odbijeni ukoliko priznaju svom partneru da imaju dijagnozu. Stoga o tome ćute polazeći od ideje da ne moraju ništa da priznaju jer niko nije pitao. Ova mantra “niko ne pita – neću ni reći” je ozbiljna povreda “seksualnog” ponašanja, razmatra Tejlor. Kondomi nisu stopostotna zaštita od SPB-ja.

Na primer, herpes može da se prenese i kada se koristi zaštita. Ako ste vi oni koji primaju informaciju o tome da neko ima SPB, nemojte prenagliti u reakciji i budite mirni. To ne znači da morate da nastavite sa upražnjavanjem seksa. Vratite se koji korak unazad i razmotrite celu situaciju, pa nakon toga odlučite da li želite da se upuštate u odnos dalje. Naravno, da bi išta moglo da nastavi da se razvija dalje, neophodno da partner koji ima SPB bude voljan da počne terapiju.

slika1 Najčešće seks greške koje žene prave (2. deo)
Pronađite najbolji način da sebi udovoljite
Comments