Seks greške #9: Analiziranje njegove (trenutne) nesposobnosti da imate odnos

Ovo se dešava svakom muškarcu, ali, to ne menja činjenicu da, kada se nađete u takvoj situaciji, postaje neprijatno za oboje. Ukoliko “spuštena jedra” nisu čest problem, nemojte praviti frku oko toga. Ukoliko počnete da se udubljujete u celu priču i počnete da razmišljate o mogućim razlozima zbog kog se tako nešto desilo, samo ćete pogoršati situaciju.

“Ko zna zašto se dogodilo”, kaže Tejlor. “Možda je imao iznenadni fleš svoje bake koji nije mogao da iskontroliše i ovo je uzrokovalo njegovo gubljenje erekcije.” Pratite njegov trag. Ako vidite da se ništa više neće desiti, tj. da nema ni izgleda da odnos ipak može da se dogodi, okrenite se nečemu drugom. Ali, ako on oseća da će se erekcija vratiti, ostanite tu još malo i pokušajte nešto novo. “Postoji toliko stvari koje možete da radite u krevetu, a koje ne zahtevaju penis u erekciji. Uzmite ovo kao priliku da se on posveti vama u narednih par minuta”, savetuje Tejlor.

seks greske Najčešće seks greške koje žene prave (2. deo)

Seks greške #10: Nemojte se zaljubiti u svoju seks-varijantu

Ukoliko ste tip koji može da ima varijantu bez ikakvih emotivnih kočnica, srećna sam zbog vas. Vama onda nisu potrebni saveti, sve ste već sami shvatili. Međutim, ukoliko ste osoba koja podrazumeva (ili, kojoj se desi) da priču, koja u početku nije imala nikakve izglede da bude nešto više od zgužvane posteljine, pretvori u gnezdo emotivnosti i očekivanja, pročitajte naredne redove. Možda pomognu.

– Postarajte se da utvrdite kako ste oboje u toj priči samo zbog seksa. Ako je očigledno da jedna osoba traži nešto više od seks-varijante, ružno je da ih zavlačite serijom svojih booty calls. Dakle, ma koliko plastično zvučalo, postarajte se da o svemu razgovarate pre nego što se upustite u realizaciju

“Ograničite pijane pozive u 3 ujutru. To je vreme kada se zaljubljivanje najčešće i dogodi”, kaže seksolog Josi Vogels. “Buđenje nekoga svakog petka i subote je zloupotreba vaših booty call privilegija, ali, isto tako i slanje poruke drugoj strani kako na njih mislite pijani, tj. emotivni.”

– Budite otvoreni sa osobom s kojom se viđate. Ukoliko ne želite da budete u zvaničnoj vezi, to i recite. Ukoliko želite, opet recite. Postarajte se da ne postoje nikakve sumnje u glavi vašeg partnera, jer jedino tako ćete oboje uživati. Na vama je da postavite termine, na njima da odluče da li žele ili ne da se tako igraju

– Držite stvari što jednostavnijim. Vaš booty call nije osoba koju ćete zvati ukoliko ste imali loš dan. Ne možete ga tretirati kao partnera, on je samo osoba sa kojom spavate

A sada, ja vas da pitam – gde se izgubilo staromodno držanje za ruke, izlasci u šetnju i podrazumevanje da, ako ste se jednom poljubili, zagrlili i držali u zagrljaju, to znači da ste zajedno i da će tako i ostati barem neko vreme? Gde su se denule sve ljubavne lakoće uz koje smo odrasli, i zašto su zamenjene ovim komplikovanim pravilima ponašanja?

Kada smo to postali emotivno hladni, emotivno odsutni, nedostupni? Valjda smo odrasli. Ili nas je nametnuti kod ponašanja kolektivno progutao. Svakako, poštujem sve gore navedene savete seksologa koji su, očito, proveli dosta vremena dajući odgovore na kojekakve situacije. Međutim, to ne menja činjenicu da mi nedostaje jednostavnost. Sladoled, i ruka u ruci. Pa, posle sve ostalo, lagano.

Da li pravite ove seks greške?

Izvor slika: tumblr.com


Emilija Cvijanović prezire predrasude, ograničenost i nepoštovanje različitosti. Uvek je blizu, preblizu ivice koja deli realnost i maštu. Potpuni je rob estetskih uspeha i, što je najvažnije, u večitoj je potrazi za prožimajućom ljubavlju.

Comments