Hot topics

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Gejtkiping – čuvanje položaja moću u partnerskim odnosima

Nedostatak pažnje

U suštini, nedostatak pažnje je najveći problem, a ona će nedostajati ako se ne viđate, ne posvećujete i stalno ste umorni ili zauzeti nečim drugim. Kad prestanete da primećujete partnera i on prestane da primećuje vas, počinje udaljavanje i gašenje vašeg odnosa. Dakle, primetite partnera, uvek, kad god ga vidite. Obratite pažnju na to kako izgleda, kako se kreće, kakav mu je izraz lica i raspoloženje, uputite mu kompliment, stavite mu do znanja da vam se sviđa i da volite njegovo društvo.

Nedostatak seksa

Niko ne može da vam kaže koliko često treba da imate seks – ali ako ga niste imali čitavog meseca, ili duže, a nema zdravstvenih razloga za apstinenciju, to je znak udaljavanja. Ne dopustite da vam seksualni život zamre, povremeno se potrudite da pronađete nešto novo i uzbudljivo.

Ljubomora

Ako nema poverenja među vama, to je kao da nema temelja na mestu na kome gradite kuću. Preterana ljubomora je problem onoga ko je ljubomoran, njegove nesigurnosti i nedostatka samopouzdanja i treba je posmatrati kao psihološki problem, koji zahteva stručnu pomoć. Ne postoji zdava doza ljubomore i posesivnosti – to sputava odnose, čak i kad budi strast (izaziva svađe, posle kojih završavate u krevetu).

Loša komunikacija

To ne znači da ne razgovarate, nego da ne slušate stvarno, odnosno da tumačite ono što partner govori u odnosu na sebe, svoja očekivanja i potrebe, a to vas ometa da partnera vidite takvog kakav jeste, da ga stvarno razumete i da pronađete kompromise tamo gde se vaše potrebe i želje ne podudaraju ili su suprotstavljene.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/mikutas

Brankica Milošević

Editors choice