Da li ljudi sa masnom kosom treba da koriste regenerator i kako?

Ako ostanete bez regeneratora brže nego bez šampona, defintivno pravite grešku. Regenerator bi trebalo da koristite u daleko manjoj količini nego šampon, a definitivno bi trebalo da ga nanosite samo na krajeve, ukoliko vam se skalp lako i često masti. Razumemo, mnoge od nas su farbale kosu i potrebno nam je više regneratora kako bismo odmrsile kosu koja se lako mrsi, ali što bliže korenu nanesemo regenerator – to će se ona više mastiti.

Jabukovo sirće i masna kosa

Da, dobro ste pročitali. Jabukovo sirće vam može pomoći pri odmašćivanju skalpa. Razredite malo jabukovog sirćeta u jednoj čaši vode, a zatim ovaj miks prelijte preko kose i raščešljajte je. Masne naslage će se skinuti, a vaša kosa će instant delovati čistije. Nemojte ovo činiti svaki dan, ali jednom u nekoliko dana je sasvim u redu. Još jedna prednost ovog trika je to što uopšte ne zahteva veliki trošak, jer svako od nas ima sirće na svojoj polici u kuhinji i retko ga koristi.

Da li ishrana utiče na masnu kosu?

Ono smo što jedemo i to je zaista istina. Vaša ishrana i dijeta uvek utiču na vaš organizam, pa isto tako i na vašu kosu. Ako vam je koža sklona lučenju ulja, izbegavajte da ih prekomerno konzumirate, a svoju ishranu obogatite unošenjem povrća i voća.

Naslovna fotografija: instagram.com/maorhillel

Jovana Pantić

Comments