Na svetu postoji mnogo interesantnih i neobičnih destinacija, koje svojom lepotom, veličanstvenošću, pa čak i mističnošću, osvajaju milione turista koji ih svake godine posete i dožive njihove čari. Ove turističke atrakcije nalaze se na najrazličitijim delovima sveta, dok svaka od njih sa sobom nosi svoju jedinstvenu priču koja oduševljava sve koji je jednom posete.

Predstavljamo vam najposećenije turističke atrakcije na svetu.

Kapali Čaršija, Istanbul

Sa 91 250 000 posetilaca godišnje, Kapali Čaršija u Istanbulu predstavlja najposećeniju turističku atrakciju na svetu. Svi ljudi koji je jednom posete, prilikom povratka u Istanbul uvek se vraćaju i ovoj tržnici koja datira iz 15. veka, a koja opija sjajem nakita, keramike, marama i drugih proizvoda koji se mogu naći u njoj.

najposecenije turisticke atrakcije na svetu kapali carsija Najposećenije turističke atrakcije na svetu

Katedrala Zokalo, Meksiko Siti

Čuvena katedrala Zokalo u Meksiko Sitiju spada u najposećenije turističke atrakcije na svetu, jer je godišnje poseti 85 miliona ljudi. Ispred katedrale su do sada održane brojne parade, kulturni i politički događaji, koncerti, priredbe, sajmovi, dok sama građevina oduševljava svojom veličanstvenošću i velelepnošću.

najposecenije turisticke atrakcije na svetu katedrala zokalo Najposećenije turističke atrakcije na svetu

Tajms Skver, Njujork

Ispunjen neonskim bilbordima, najavama predstava na Brodveju, velikim tržnim centrima i najrazličitijim junacima sa kojima možete da se fotografišete, Tajms Skver predstavlja turističku atrakciju koju godišnje poseti 50 miliona ljudi. Reč je o najužurbanijem i najopterećenijem delu Njujorka, u koji ćete se zaljubiti čim ga ugledate.

najposecenije turisticke atrakcije na svetu tajms skver Najposećenije turističke atrakcije na svetu

Central Park, Njujork

Među svim neboderima koji se nalazi u srcu Njujorka, na Menhetnu, na površini od oko 340 hektara nalazi se prava zelena oaza, koja nosi naziv Central Park. Reč je o turističkoj atrakciji koju godišnje poseti oko 40 miliona ljudi, a u kojoj ćete se osećati kao da ste zakoračili u jedan potpuno novi svet.

najposecenije turisticke atrakcije na svetu central park Najposećenije turističke atrakcije na svetu

Las Vegas

Sa 30,5 miliona posetilaca na godišnjem nivou, Las Vegas spada u najposećenije turističke atrakcije na svetu. Prepun veličanstvenih koktela, kockarnica i barova, ovaj “Grad greha” omiljena je destinacija velikog broja svetskih turista.

najposecenije turisticke atrakcije na svetu las vegas Najposećenije turističke atrakcije na svetu

Svetilište Meiđi Đingu, Tokijo

Sagrađen pre više od stotinu godina, sa oko 30 miliona posetilaca godišnje, svetilište Meiđi Đingu jedna je od najposećenijih turističkih atrakcija na svetu. Ono što ovo mesto izdvaja od svih drugih mesta jeste mir koji njime vlada, jer je okružen šumom koja broji 100 000 drveća.

najposecenije turisticke atrakcije na svetu svetiliste meidji djingu Najposećenije turističke atrakcije na svetu

Nijagarini vodopadi

Na samoj granici između Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, nalaze se veličanstveni Nijagarini vodopadi, koje godišnje poseti više od 22 miliona ljudi. Ono što ovu turističku atrakciju čini posebnom jeste snaga ovih vodopada i sva njihova veličanstvenost.

najposecenije turisticke atrakcije na svetu nijagarini vodopadi Najposećenije turističke atrakcije na svetu

ZANIMLJIVO:

Ovo su turističke atrakcije budućnosti!

Pogledajte koje su to najpopularnije Instagram turističke destinacije.

Predstavljamo vam prelepe tajne turističke destinacije.

Jasna Đorđević

Comments