Izgleda da su vampiri sve popularnija pojava u filmovima i serijama. Osim toga, u 21. veku su privlačniji nego ikada, lepi, zgodni, pa se postavlja pitanje: zašto? I same legende o vampirima imale su seksualnih konotacija. Pored toga što se za njihove uloge biraju lepi glumci, u mnogim slučajevima prikazani su sa ljudskim osobinama kada su emocije u pitanju, pa tako mogu biti brižni, ljubazni, strastveni, nežni, a opet neverovatno jaki, brzi, pametni. Mnogi od njih stari su i više vekova, pa su samim tim staromodni, ali veruju i nisi zaboravili stare vrednosti. Prelepi i zabranjeni bio je savršen recept da se glavne glumice zaljube u njih, ali i žene i devojke širom sveta.

Robert Patinson (Robert Pattinson) kao Edvard Kalen (Edward Cullen) u “Sumrak Sagi” (Twilight; Twilight Saga: New Moon; Twilight Saga: Eclipse)

Robert Patinson se smatra za jednog od najlepših i najzanosnijih krvopija današnjice. Ovaj glumac je zahvaljujući ulozi vampira postao toliko popularan da gde god da se pojavi tu je najmanje stotinak njegovih obožavateljki. Ono što je kod Roberta zanimljivo jeste to da i u stvarnosti liči na vampira, ne u lošem smislu, naravno. A tu je i njegova uloga. U filmovima menja boju očiju, ima uvek savršenu frizuru, svetli dijamantskim sjajem na suncu, ima zanosno crvene usne… On je vampir vegetarijanac koji gleda svoju devojku dok spava, ima širok vokabular, neverovatno je jak i nesebično voli. Zapravo je na nenametljiv način predstavljen kao jedno savršeno biće.

novica 25415 190925 Najprivlačniji vampiri (1. deo)

Jedan od najlepših vampira

Aleksandar Skarsgord (Alexander Skarsgård) kao Erik Nortmen (Eric Northman) u HBO seriji “Prava krv” (True Blood)

Ovaj vampir je star preko hiljadu godina, i uspeo je da zaseni Bila, glavnog vampira iz ove serije. Erik je visok, plav, ima plave oči i neverovatne trbušnjake. Prikazan je kao strastven ljubavnik koji se zaljubljuje u Suki (Sookie Stackhouse, glavna ženska glumica ove serije) i čeka prvu priliku da je odvoji od Bila. Prednost mu je što ima veću kontrolu nad emocijama od Bila, staloženiji je. Ima etiketu “lošeg dečka”, i to ga ne zabrinjava. Tajanstven je, ali i iskren i direktan. Uživa u (mrtvom) životu i ima smisao za humor što je neuobičajeno za vampire. Pravi obrt javlja se kada mu u četvrtoj sezoni veštica obriše pamćenje, pa postane nežan i sladunjav (prema Suki), kao kučence željno ljubavi. Kada mu je memorija vraćena, tvrdi da je i stari i novi Erik.

True Gentleman Najprivlačniji vampiri (1. deo)

Strastven ljubavnik

Antonio Banderas (Antonio Banderas) kao Armand u filmu “Intervju sa vampirom” (Interview with the Vampire)

Armand je najstariji vampir u filmu, ima seksi akcenat i vodi vampire istomišljenike u Evropi. Njegova životna filozofija je da nema žaljenja nad sopstvenim postojanjem kao takvim. Živi poletno, strastveno i slobodno. Tamnoput je i kontrast Bredovom liku (Brad Pitt) kao i Tomovom (Tom Cruise), i njegov lik ima neku nadmoć u odnosu na ostala dva lika koje igraju takođe zgodni glumci.

armand Najprivlačniji vampiri (1. deo)

Antonio Banderas kao Armand

Dejvid Borijanaz (David Boreanaz) kao Ejndžel (Angel) u seriji “Bafi ubica vampira” (Buffy the Vampire Slayer)

Ejndžel se zaljubljuje u normalnu devojku i suočava sa preprekama koje takva veza nosi. On je živi dokaz da se “loši momci” više zabavljaju. Na neki način, otvorio je put popularnosti vampira u filmovima i serijama.

Angel David Najprivlačniji vampiri (1. deo)

Dejvid Borijanaz u seriji “Bafi ubica vampira”

Bred Pit (Brad Pitt) kao Luj de Poan di Lak (Louis de Pointe du Lac) u  filmu “Intervju sa vampirom”

Neosporno je da je ovaj glumac najpoželjniji u današnjoj popularnoj kulturi, tako da je za mnoge možda i prvi na ovoj listi. U ovoj ulozi zaista je u punom sjaju i lepoti, sa dugom plavom kosom i belim košuljama. Iako je na neki način zao (na šta je veoma uticao i njegov mentor, kojeg igra Tom Kruz), pokušava da uradi ono što je ispravno, mada na pogrešan način, i navodi nas da budemo naklonjeni uspehu ovog lika tokom celog filma. Najtragičnija scena filma dešava se kada Luj shvata da je usled njegove greške Lestat pretvorio osmogodišnju devojčicu u vampira. Ovaj vampir vodi stalnu borbu sa samim sobom, a Bred to odlično glumi, i uz to daje liku savršene crte lica i prelepe hipnotičke oči. Ko se ne bi zaljubio u njega?

louis door Najprivlačniji vampiri (1. deo)

Najpoželjniji je Bred Pit

Džejson Doring (Jason Dohring) kao Džozef Kostan (Josef Kostan) u seriji “Mesečina” (Moonlight)

Iako nije glavni glumac u ovoj seriji, igra dobrog vampira što ostavlja jak utisak na publiku. Ovaj lik ima dubinu, ali se šetka u skupim odelima, ima četristo godina, živi u luksuznoj vili, ima koju god devojku poželi i verovatno je predmet zavisti većine momaka. Ko da ih krivi? Džozef je pametan, seksi, devojke bi stajale u redu da mu daju krv. A mi volimo vampire koji krv ne dobijaju lovom ili hipnozom, zar ne?

Jason promopicasJosef Najprivlačniji vampiri (1. deo)

Devojke vole Džozefa

Vesli Snajps (Wesley Snipes) kao Blejd u filmu “Blejd” (Blade)

I oni koji ne vole ili ne prate vampire čuli su za ovaj film. Tehnički, Blejd nije vampir u potpunosti, već poluvampir, polučovek. Ima sve dobre fizičke osobine vampira (super snagu, izoštrena čula, besmrtnost), dok one loše (nepodnošljivost sunca, strah od krsta i belog luka) nema. I pored svega toga, izgleda odlično. On je definitivno neko koga biste želele da vas štiti, pa nije ni čudo što je film imao nastavke.

blade gallery 5 Najprivlačniji vampiri (1. deo)

Njega želite da vas štiti

Stiven Mojer (Stephen Moyer) kao Bil Kompton (Bill Compton) u HBO seriji “Prava krv”

On je vampir sa zlatnim srcem. Naravno, i on je počinio neka ubistva, ali u dalekoj prošlosti, kao i mnogi popularni vampiri. Ti dani su iza njega. Osim ako je neko opasnost za Suki, ali to je romantično, u neku ruku. Staromodan je i tako i izgleda, veoma je kulturan i fin, učtiv i pun ljubavi. On veruje da su vampiri sposobni da vole, iako su mnogi drugi vampiri suprotnog mišljenja.

040111 ep38 bill 1024 Najprivlačniji vampiri (1. deo)

Vampir sa zlatnim srcem

Džerard Batler (Gerard Butler) kao Drakula u filmu “Drakula 2000” (Dracula 2000)

Nije bio lak zadatak igrati Drakulu. On je vampir nad vampirima. Iako su kritičari ocenili film kao nedovoljno strašan, fokusirajmo se na ono važno. A to je da Džerard izgleda fantastično u crnom, sa dugom tamnom kosom i očnjacima, naravno. Sasvim dovoljno za jednog vampira.

dracula 2000 28 g Najprivlačniji vampiri (1. deo)

Princ tame

Nastaviće se…


Anastasija Milojević je diplomirani ekonomista koji obožava fotografiju, modu i muziku (bez koje je dan nepotpun). Retko, ali rado slika, a sada najčešće bloguje na Butterfly Dreamer. U potpunosti se slaže sa Marilyn Monroe: “Dajte devojci prave cipele i osvojiće svet!”

Comments