Hot topics

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

1/2

Ne postoji neka opšta formula za sreću, ali kad posmatrate srećne parove, one koji su već godinama i decenijama u braku, ili vezi, a i dalje se očigledno vole i raduju jedno drugom, uvidećete da oni imaju mnogo toga zajedničkog. Stručnjaci za veze i odnose utvrdili su da su ovo najvažnije “tačke preseka” među srećnim parovima, odnosno, ove vrednosti oni dele beskompromisno.

Imaju slična interesovanja

Srećni parovi provode zajedno svaki trenutak koji uspevaju da pronađu, a u tim trenucima, dele sadržaje koji ih zanimaju. To je možda ljubav prema prirodi i pešačenju, briga o životinjama, putovanja, uređivanje bašte i uzgajanje biljaka, spremanje hrane, izlasci na mesta gde može da se pleše, sport i rekreacija – ima puno toga što parovi mogu zajedno da rade i da pritom budu zadovoljni i ispunjeni, jer niko ne pravi kompromis, niko ne čini ustupak, nego oboje rade baš ono što vole – zajedno.

Ljubav im je najvažnija

Parovi koji se vole, nalaze jedno u drugom utehu i podršku u krizama i spremni su da stave ljubav ispred svega – ličnog uspeha i ambicije, materijalnih dobara, društvenog statusa. Oni su srećniji od onih koji svoju energiju ulažu u sticanje (i isticanje), a pogotovu su srećniji od onih koji ostaju zajedno jer se boje samoće, ili veruju da ne zaslužuju bolje. Srećni partneri su jedno drugom dovoljni. Znaju da bi ostali i opstali zajedno i kad bi sve drugo izgubili.

Imaju zadovoljavajuć i aktivan seks

Seks je veoma važan u zdravoj vezi i srećni parovi ga praktikuju barem jednom nedeljno (i češće, kad imaju prilike). Zadovoljstvo koje jedno drugom pružaju u krevetu održava njihovu vezu živom i iskričavom i pomaže u održavanju bliskosti i razmeni osećanja. Oni takođe jedno drugom često daju komplimente – svaki od partnera zna da je lep i privlačan u očima onog drugog.

Editors choice