Generalizuješ – nigde nema dobrih muškaraca

Gorko iskustvo govori iz tebe, ali tu se ne radi o tome da stvarno nema dobrih muškaraca i da su svi isti – oštećeni. Radi se o nespremnosti na prihvatanje onoga što veza sa muškarcem donosi. Možda ti u stvari, uopšte ne želiš vezu, ili ne želiš jednog muškarca, a ne znaš to o sebi. Dobrih muškaraca ima svuda, ali možda nema takvog koji bi ispunio sva tvoja očekivanja, koji ti uopšte ne bi smetao i zbog koga ne bi morala da izlaziš iz svoje zone komfora ni malo.

Imaš zaista visoka očekivanja

Verovatno se nerviraš kad to čuješ ili pročitaš i pitaš se šta to uopšte znači? Ti samo tražiš ono što si i sama spremna da ponudiš. To je u redu. Ali ako su tvoji standardi visoki, uveri se da ih i sama ispunjavaš i drži se svojih vrednosti i tragaj. Naći ćeš nekog kome je važno isto što i tebi, možda ne u okolini, ali negde neko takav sigurno postoji. Da li si spremna da ga tražiš celog života i da platiš cenu te potrage?

Ne veruješ da mu je stalo do tebe

Ako stalno očekuješ da će te izdati i ostaviti, sumnjaš u njegovu iskrenost i samo čekaš kada će učiniti nešto što će te povrediti, to će se verovatno i desiti. Ne zato što si ti u pravu, nego zato što nemaš poverenja, ne možeš da se opustiš i gajiš pozitivna očekivanja.

ljubav 3 2 Najvažniji razlozi zbog kojih još uvek nisi našla ljubav
Comments